Αναζήτηση στο Goddess.gr

Εύκολα και υγιεινά τρουφάκια σοκολάτας

  • 57
  •  
  •  
  •  
    57
    Shares

Την επόμενη φορά που θα έχεις λιγούρα για σοκολατένιο γλυκό αντί να τρέξεις στο κοντινότερο ζαχαροπλαστείο, βγάλε τα σκεύη, σήκωσε τα μανίκια και φτιάξε το μόνη σου. Το Goddess.gr σου δίνει μια συνταγή τόσο γρήγορη, υγιεινή και γευστική δίχως προηγούμενο. Αυτά τα τρουφάκια είναι τόσο εύκολα και διαιτητικά που δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία! Κι αν είσαι οπαδός της vegan διατροφής θα τα λατρέψεις καθώς δεν έχουν ίχνος ζωικού λίπους ή γάλακτος αλλά είναι τόσο λαχταριστά σαν να έχουν κρέμα γάλακτος.

Ενώ οι περισσότερες συνταγές έχουν βούτυρο ή κρέμα για να δώσουν στα τρουφάκια νοστιμιά και κρεμώδη υφή, αυτή η συνταγή δε χρειάζεται κανένα από τα δύο. Την κρεμώδη τους υφή την παίρνουν από ώριμο αβοκάντο που δένει απίστευτα με την μαύρη σοκολάτα κι απογειώνει τη γεύση.

Άλλο ένα θετικό της συνταγής είναι πως προσαρμόζεται εύκολα σε γλυκύτητα ανάλογα με τα γούστα με ζάχαρη είτε γλυκαντικά όπως για παράδειγμα η στέβια. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα χρειαστεί να φτιάξεις μεγάλη ποσότητα γιατί θα εξαφανιστούν κατευθείαν!

Σε κάθε περίπτωση είναι μια συνταγή για όλους, μικρούς και μεγάλους και πάνω απ΄όλα υγιεινή κι εξαιρετικά απλή καθώς δε χρειάζεται καν ψήσιμο!

#darkchocolateavocadotruffles #cleandesserts #holidays #christmaseve #bored

A post shared by Nancy (@npech) on

Συστατικά για 12 τρουφάκια:

  • 170 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (προτιμότερη αυτή με την μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 1/3 φλιτζάνι πολτοποιημένο αβοκάντο (περίπου 1 μικρό αβοκάντο)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Λιώνεις σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μέχρι να γίνει εντελώς λεία και ρίχνεις μέσα τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι.
Πολτοποιείς το αβοκάντο καλά ώστε να μη μείνουν μεγάλα κομμάτια (είτε χειροκίνητα με ένα πιρούνι, είτε σε πολυμηχάνημα) και στη συνέχεια το ανακατεύεις με τη λιωμένη σοκολάτα μαλακά μέχρι να γίνει ένα λείο και ενιαίο μείγμα. Βάζεις το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά ή μέχρι να είναι σταθερή η υφή του.
Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας ή με τα χέρια σου φορώντας γάντια, πλάθεις 12 μπαλάκια.
Αφού τελειώσεις με το πλάσιμο, μέσα σε ένα μπολ ρίξε 2 κουταλιές της σούπας κακάο. Βάζεις μέσα κάθε σοκολατένια μπαλίτσα, την γυρνάς ώστε να κολλήσει πάνω το κακάο και έτοιμα τα τρουφάκια σου! Τόσο εύκολα κι απλά.

Σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου αλλά μπορούν να μπουν και στο ψυγείο για μεγαλύτερη διάρκεια.

Παραλλαγές

Το κακάο μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα από τριμμένη καρύδα ή ξηρούς καρπούς.

Μια επίσης εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψεις είναι αυτή για τα Pancakes μπανάνας με δύο υλικά χωρίς αλεύρι!