Αναζήτηση στο Goddess.gr

Το ιδανικό χρώμα υπνοδωματίου για ξεκούραστο ύπνο

  • 3
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares

Πολλοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην ποιότητα του ύπνου, όπως για παράδειγμα το έντονο στρες, η απορρύθμιση του βιολογικού ρολογιού κι άλλοι. Ένας λιγότερο προφανής παράγοντας είναι το χρώμα του υπνοδωματίου. Κι όμως είναι το πρώτο που οφείλουμε να λάβουμε υπόψη πριν διακοσμήσουμε το χώρο που προορίζουμε για ξεκούραση και χαλάρωση. Το Goddess.gr σου δίνει όλα τα μυστικά και σου αποκαλύπτει το ιδανικό χρώμα υπνοδωματίου για ύπνο ξεκούραστο.

Τι να προσέξεις πριν επιλέξεις χρώμα για το υπνοδωμάτιο;

Όταν επιλέγουμε χρώμα για το υπνοδωμάτιο το πρώτο που κάνουμε είναι να δούμε αν προσανατολιζόμαστε σε ζεστά ή ψυχρά χρώματα. Κι ενώ τα ζεστά χρώματα εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι τα ιδανικά δημιουργώντας ζεστασιά στο χώρο, τα πιο ψυχρά όπως το μπλε ή τα ουδέτερα είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα πιο ήρεμο και χαλαρωτικό αποτέλεσμα.

 


Προσοχή στην απόχρωση

Δεν είναι όμως μόνο το χρώμα που έχει σημασία. Διαφορετικές αποχρώσεις το ίδιου χρώματος δημιουργούν χώρους με διαφορετικά vibes. Ένα πολύ έντονο πράσινο ή φλούο μπλε στο υπνοδωμάτιο για παράδειγμα μπορεί να καταλήξει κουραστικό για το μάτι. Η απόχρωση έχει μεγάλη σημασία κι επειδή το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος που δε θέλεις εγρήγορση αλλά χαλάρωση, καλό είναι να αποφύγεις τα πολύ έντονα χρώματα.

Τα ζεστά χρώματα είναι απαγορευτικά;

Όπως σημειώσαμε και παραπάνω, το αποτέλεσμα ενός χώρου όπου θα αισθάνεσαι όμορφα, θα αποφορτίζεσαι και θα χαλαρώνεις δεν έχει τόσο να κάνει με το ίδιο το χρώμα όσο με την απόχρωση. Σε αυτό το πλαίσιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζεστά χρώματα σε παστέλ ήρεμες αποχρώσεις.

Ναι ή όχι στη διχρωμία;

Δε χρειάζεται απαραίτητα η μονοχρωμία. Ήπιοι συνδυασμοί χρωμάτων χωρίς έντονες αντιθέσεις μπορούν να δώσουν στο χώρο την αίσθηση ηρεμίας που επιθυμείς. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις αποχρώσεις της ίδιας χρωματικής παλέτας, χωρίς αυτό να αναιρεί το «πάντρεμα» δύο διαφορετικών χρωμάτων. Μια άριστη επιλογή για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι το απαλό γαλάζιο με το χρώμα της σαμπάνιας.

https://www.instagram.com/p/Bg1qZx6DryG/?tagged=bedroomdecor


Προσοχή στα σκοτεινά χρώματα

Τα σκοτεινά χρώματα είναι κατάλληλα για ένα ρομαντικό υπνοδωμάτιο, ειδικά όταν θέλουμε να του δώσουμε πιο ερωτική διάθεση. Ωστόσο, αν η προτεραιότητά σου είναι η χαλάρωση προσπάθησε να αποφύγεις τα πολύ σκούρα χρώματα. Εναλλακτικά, αν για παράδειγμα είχες προσανατολιστεί προς το μαύρο, μπορείς να εξετάσεις ένα απαλό γκρι σε συνδυασμό με κάποιο ανοιχτό γαλάζιο ή άλλο παστέλ χρωματισμό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν θέλεις έναν χαλαρωτικό χώρο απέφυγε χρώματα υψηλής ενέργειας όπως το έντονο πράσινο, το βαθύ κόκκινο και όλα τα έντονα φωσφορίζοντα χρώματα.

Τάση ή κλασικό;

Αν δεν είσαι από τους ανθρώπους που ανανεώνουν το χώρο τους συχνά με αλλαγές στη διακόσμηση, ίσως οι τάσεις δεν είναι για εσένα. Όπως δηλώνει και η ίδια η λέξη, η τάση είναι κάτι που έρχεται και φεύγει. Η πιο ασφαλής λύση είναι να ακολουθήσεις κάτι διαχρονικό και ουδέτερο για το χρώμα στον τοίχο και να παίξεις με τα αντικείμενα στο χώρο όπως τα διακοσμητικά ή τα μαξιλάρια και τα σκεπάσματα, δίνοντας το ύφος που επιθυμείς στο χώρο σου.