Αναζήτηση στο Goddess.gr

Tα μυστικά και η εύκολη συνταγή για να φτιάξεις vegan μαγιονέζα

  • 2
  •  
  •  
  •  
    2
    Shares

Σου αρέσει η μαγιονέζα αλλά την αποφεύγεις εξαιτίας λιπαρών; Ήξερες πως υπάρχει εναλλακτική; Η vegan μαγιονέζα είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα ελαφρύ ντρέσινγκ, όχι μόνο για την ελαφριά της υφή αλλά και για τη μεγάλη της θρεπτική αξία. Επιπλέον, δεν αυξάνει την κακή χοληστερίνη και δεν σε παχαίνει όπως η κλασική μαγιονέζα. Γιατί να στερηθείς τη γεύση και τις συνταγές με μαγιονέζα αν έχεις εναλλακτική; Το Goddess.gr σου δίνει όλα τα μυστικά της εναλλακτικής vegan μαγιονέζας για να μη στερείσαι σε γεύση στη δίαιτα, ακόμη κι αν ακολουθείς καθαρά χορτοφαγική διατροφή. Vegan ή μη το σίγουρο είναι πως αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει.

Πώς θα φτιάξω vegan μαγιονέζα;

Η vegan μαγιονέζα δεν είναι πολύ διαφορετική από την κλασική, με τη διαφορά πως δεν περιέχει ίχνος αβγού, το οποίο δίνει και την χαρακτηριστική υφή της σάλτσας. Κι όμως μαγιονέζα μπορούμε να φτιάξουμε και χωρίς αβγό, αντικαθιστώντας το με γάλα σόγιας. Στην αρχή ίσως σου φανεί λίγο πιο ρευστή από την κλασική μαγιονέζα, αν όμως την αφήσεις για λίγο στο ψυγείο θα γίνει πηχτή. Το βασικό μυστικό για την επιτυχία της συνταγής είναι όλα τα συστατικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Κατά τ΄άλλα η διαδικασία παρασκευής της, όπως θα διαπιστώσεις δεν αλλάζει ιδιαίτερα σε σχέση με την κλασική συνταγή.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα καλύτερα υποκατάστατα γάλακτος στην κουζίνα για τη vegan διατροφή

Συνταγή για vegan μαγιονέζα

Συστατικά

  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μερικές σταγόνες λεμονιού (τουλάχιστον 3 ml)
  • ¼ φλιτζάνι φυτικό γάλα (κατά προτίμηση γάλα σόγιας)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (περίπου 180 – 190 g)

Παρασκευή

Ρίχνεις το φυτικό γάλα και τις σταγόνες λεμονιού σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύεις όλα τα συστατικά. Προσθέτεις σταδιακά το λάδι. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτεις μια πρέζα αλάτι. Η μαγιονέζα είναι έτοιμη. Βάλε τη σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο και κατανάλωσέ τη εντός 3 ημερών.

Προσοχή: Είναι σημαντικό όλα τα συστατικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Παραλλαγές:

Η παραπάνω είναι η βασική συνταγή μαγιονέζας vegan. Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις έξτρα συστατικά για να τη διαφοροποιήσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να προσθέσεις λίγο σκόρδο ή λίγο κόλιαντρο ή μαϊντανό. Επίσης, άλλη μια ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις αρωματικό ελαιόλαδο.