Αναζήτηση στο Goddess.gr

Λιποδιάλυση με τσάι μέντας: Δύο συνταγές για να διαλέξεις

  •  
  •  
  •  
  •  

Κάθε φορά που ξεκινάς δίαιτα προσπαθείς να αντικαταστήσεις τα παχυντικά ροφήματα με άλλα λιποδιαλυτικά. Ένα από αυτά είναι και το τσάι μέντας που αποδεδειγμένα είναι σύμμαχος στη μάχη για την απώλεια των περιττών κιλών. Για να μπορέσεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις ιδιότητές του, το Goddess.gr σου δίνει μερικές πληροφορίες.

Γιατί τσάι μέντας;

Πριν σου δείξουμε τον τρόπο προετοιμασίας, ας ρίξουμε μια ματιά στις ιδιότητες της μέντας που δεν έχει μόνο λιποδιαλυτικά οφέλη.

Η κατανάλωση ροφήματος μέντας:  

  • Μειώνει το άγχος δίνοντάς αίσθηση χαλαρότητας
  • Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά
  • Βοηθά στην πρόληψη της υπέρτασης
  • Καταπολεμά τους πόνους του στομάχου και είναι κατάλληλη για προβλήματα δυσπεψίας αλλά και γαστρεντερικών ενοχλήσεων.

Εκτός των παραπάνω σημαντικών λόγων υγείας, η μέντα δίνει άλλη διάσταση σε γλυκά αλλά και αλμυρά γι΄αυτό είναι πολύ δημοφιλής τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική δίνοντας μια ιδιαίτερη πινελιά σε μια σειρά πιάτων.

Πώς να προετοιμάσεις το τσάι μέντας

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι και παραλλαγές για να απολαύσεις το τσάι μέντας. Το Goddess.gr σου δίνει μερικές προτάσεις για να δοκιμάσεις.

Τσάι μέντα με πορτοκάλι

Υλικά

  • Φλούδα από πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα μέντας
  • 2 φλιτζάνια ζεστού νερού

Παρασκευή

Αρχικά, ξεφλούδισε το πορτοκάλι και κράτα τη φλούδα. Χρησιμοποίησε μόνο το εξωτερικό μέρος της φλούδας χωρίς τη σάρκα για να μη γίνει το τσάι σου πικρό. Βάλε τη  μέντα μαζί με τη φλούδα μέσα σε ζεστό νερό για 10 λεπτά, πρόσθεσε ζάχαρη και το ρόφημά σου είναι έτοιμο. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εξαιρετική και στην παγωμένη της μορφή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις πάγο.

Τσάι μέντας με κάρδαμο και μέλι

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα μέντας
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρδαμο
  • Μέλι (για γεύση)
  • Χυμός λεμονιού (για γεύση)

Παρασκευή

Βράσε τα φύλλα μέντας στο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το κάρδαμο. Μετά από πέντε λεπτά σούρωσε το μείγμα για να μη μείνουν κομμάτια και πρόσθεσε το χυμό μισού λεμονιού και το μέλι.