Αναζήτηση στο Goddess.gr

Κρύες σούπες για τις ζεστές ημέρες του Σεπτέμβρη

  • 7
  •  
  •  
  •  
    7
    Shares

Το γκασπάστο ντομάτας είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό κάποιου στο άκουσμα της κρύας σούπας. Υπάρχουν βέβαια πολλές άλλες επιλογές για κρύες σούπες για τις ζεστές ημέρες του Σεπτέμβρη όπου θέλουμε κάτι ελαφρύ και δροσιστικό.

Το Goddess.gr σου δίνει μερικές ιδέες.

Γκασπάτσο με κόκκινες πιπεριές

Είναι από τις πιο παραδοσιακές συνταγές της Ισπανίας. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι σερβίρεται κρύα κι έχει βάση τη ντομάτα. Σε αυτή την παραλλαγή που προτείνουμε η σούπα γίνεται ακόμη πιο ιδιαίτερη με την προσθήκη κόκκινης πιπεριάς κι άλλων συστατικών.

Θα χρειαστείς

  • 6 ντομάτες, πολύ ώριμες
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 500 γρ. ψίχα ψωμιού
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 αγγούρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1,5 λίτρο κρύο νερό
  • Αλάτι
  • Ξύδι (κατά προτίμηση μηλόξιδο)
  • ελαιόλαδο

Πως να τη φτιαξεις

Αφού τεμαχίσεις τα λαχανικά σε μικρά κομμάρια, τα πολτοποιείς και τα αναμειγνύεις μαζί με το νερό, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι. Αν θέλεις η σούπα σου να πάρει όψη βελουτέ την περνάς από το σουρωτήρι. Προσθέτεις λίγο λάδι ακόμη και η σούπα είναι έτοιμη για κατανάλωση. Αν θέλεις μπορείς να σερβίρεις με κρουτόν ή ακόμη και κομμάτια από βραστό σφιχτό αυγό κατά προτίμηση.

Σούπα με μάνγκο και τζίντζερ

Τα ώριμα κια γλυκά, νόστιμα μάνγκο είναι η βάση αυτής της φανταστικής συνταγής κρύας σούπας που είναι τόσο φρέσκια και υγιεινή! Τα μάνγκο είναι όχι μόνο ένα από τα πιο ζουμερά, πιο γευστικά φρούτα που μπορείς να βρεις στην αγορά αλλά είναι επίσης πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γι΄αυτό συγκαταλέγονται στις υπερτροφές.

Θα χρειαστείς

  • 1 μεγάλο μάνγκο (αποφλοιωμένο και αποφλοιωμένο
  • 1/2 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 ποτήρι κρύο νερό
  • 1-2 μικρές πιπεριές τσίλι (κιμά)
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • 1/2 κουτ. τζίντζερ

Πως να τη φτιαξεις

Αφού πολτοποιήσεις όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή, προσθέτεις σταδιακά νερό. Βάζεις τη σούπα στο ψυγείο και τη σερβίρεις κρύα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σπιτική γρανίτα καρπούζι χωρίς ζάχαρη

Μπορς: Σούπα με πατζάρια

Η συνταγή κάθε σούπας μπορς αξιοποιεί στο έπακρο τη φυσική γλυκύτητα και την πλούσια υφή των θρεπτικών παντζαριών.

Θα χρειαστείς

  • 4-5 βρασμένα παντζάρια
  • 1 αγγούρι
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 λίτρο αριάνι ή γάλα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1-2 κοφτές κουταλιές της σούπας αλάτι
  • πιπέρι

Πώς θα τη φτιάξεις

Τρίβουμε ή πολτοποιούμε τα παντζάρια (ανάλογα με την προτίμηση) και μαζί με τα υγρά τους τα ανακατεύουμε με το αριάνι ή το γάλα. Προσθέτουμε ζάχαρη και αλάτι, το αγγούρι κομμένο σε μικρά κομματάκια, το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη σούπα στο ψυγείο και τη σερβίρουμε κρύα. Προαιρετικά μπορείς να σερβίρεις με κρουτόν ή και με κομμάτια από σφιχτά βρασμένα αβγα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 2 γλυκά με ζελέ για να δοκιμάσεις