Αναζήτηση στο Goddess.gr

Κεφτεδάκια χωρίς κρέας με ρεβίθια και κινόα

  • 15
  •  
  •  
  •  
    15
    Shares

Είτε είσαι χορτοφάγος, είτε όχι, αυτή η ιδέα για χορτοφαγικά κεφτεδάκια από κινόα και ρεβίθια θα σε ενθουσιάσει. Είναι απίστευτα γευστικά και σου δίνουν μια εναλλακτική λύση αν θέλεις να αποφύγεις το κρέας και τις τροφές ζωικής προέλευσης. Το Goddess.gr σου δίνει τη συνταγή κι όλα τα μυστικά επιτυχίας.

Συνταγή για κεφτεδάκια από κινόα και ρεβίθια

Τα υλικά δίνουν περίπου 6 κεφτεδάκια μεσαίου μεγέθους αλλά μπορείς να προσαρμόσεις την ποσότητα των υλικών στις ανάγκες σου, κατά βούληση ανάλογα με την ποσότητα που επιθυμείς να φτιάξεις.

Υλικά

Για τα χορτοφαγικά κεφτεδάκια

  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια (180 g)
  • 1 φλιτζάνι κινόα  (200 g)
  • ½ φλιτζάνι ψωμιού (75 γραμμάρια)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας σόγιας (15 ml)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόλιαντρο (10 γραμμάρια)
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (2 g)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (2 γραμμάρια)

Για τη σάλτσα

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (30 ml)
  • 1 μεγάλο καρότο

Πώς θα τα φτιάξεις

Το πρώτο βήμα είναι το μούσκεμα των ρεβιθιών σε ζεστό νερό για αρκετές ώρες, ώστε να μαλακώσουν και να γίνει πιο εύκολο να τα διαχειριστείς. Στη συνέχεια μπορείς να τα μαγειρέψεις σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για περίπου 1 ώρα (60 λεπτά). Όσο τα ρεβίθια βράζουν, μπορείς να ξεκινήσεις με την προετοιμασία των λαχανικών και της κινόα.

Βράζεις το κινόα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό για πέντε λεπτά, βγάζεις από τη φωτιά κι αφήνεις να κρυώσει. Κόβεις την κόκκινη πιπεριά και τον κόλιαντρο σε πολύ μικρά κομμάτια και τ’ αφήνεις στην άκρη. Όταν τα ρεβίθια είναι έτοιμα, τα βάζεις στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και τα ανακατεύεις να γίνουν μια ομοιογενής πάστα. Ρίχνεις την πάστα σε ένα ξεχωριστό μπολ και την ανακατεύεις με το κινόα και το πιπέρι. Προσθέτεις αργά το κόλιαντρο, τη σάλτσα σόγιας και τη φρυγανιά ή  ψωμάκι και στη συνέχεια ζυμώνεις τα πάντα μαζί. Στη συνέχεια βάλε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη σάλτσα

Για να κάνεις τη σάλτσα, ρίχνεις μέσα σε ένα τηγάνι όπου έχεις βάλει να κάψει ελάχιστο ελαιόλαδο, ντομάτα, σκόρδο, κρεμμύδι, καρότο και ένα φλιτζάνι ζωμό λαχανικών. Αφήνεις τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Βγάλε τα κεφτεδάκια που έχεις πλάσει από το ψυγείο, ρίξε τα μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα κι άσε τα να μαγειρευτούν μέσα σε αυτή για 3 έως 5 λεπτά κι είναι έτοιμα! Καλή όρεξη.