Αναζήτηση στο Goddess.gr

Δύο συνταγές για ελαφρύ ρυζόγαλο χωρίς θερμίδες (κλασικό και vegan)

  • 14
  •  
  •  
  •  
    14
    Shares

Πολλοί συνδέουν το γλυκό με τις θερμίδες και τη ζάχαρη. Κι όμως, υπάρχουν εναλλακτικές για υγιεινά γλυκά, χαμηλά σε λιπαρά και με υψηλή διατροφική αξία, όπως για παράδειγμα το ρυζόγαλο! Το Goddess.gr σου δίνει δύο συνταγές για ελαφρύ και διαιτητικό ρυζόγαλο που θα λατρέψεις. Και οι δυο αποτελούν μια εναλλακτική και ισορροπημένη λύση για επιδόρπιο κάθε φορά που οι λιγούρες κάνουν την εμφάνισή τους. Με χαμηλές θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και υδατάνθρακα, θα σου δώσει ενέργεια ενώ είναι μια γλυκιά απόλαυση δίχως τύψεις!

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι λευκό ρύζι
  • 4 φλιτζάνια αποβουτυρωμένου γάλακτος (1 λίτρο)
  • Τρίμμα φλούδας πορτοκαλιού (από ένα πορτοκάλι)
  • Τρίμμα φλούδας λεμονιού (από ένα λεμόνι)
  • Φυσικό γλυκαντικό της αρεσκείας σου
  • Κανέλα

Πώς θα το φτιάξεις

Ξεπλένεις το ρύζι και το βάζεις να βράσει μαζί με το γάλα σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να μην κοχλάζει αλλά απλά να αχνίζει . Προσθέτεις την κανέλα, τις τριμμένες φλούδες και την γλυκαντική ουσία. Άσε να βράσει για περίπου 20 με 25 λεπτά μέχρι να χυλώσει και μη ξεχνάς να ανακατεύεις πού και πού για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Σέρβιρε σε ατομικά μπολ και πασπάλισε με κανέλα κι έχεις έτοιμο ένα νόστιμο κι υγιεινό επιδόρπιο. Αν θέλεις μπορείς να παραβλέψεις το τρίμμα των εσπεριδοειδών που προσθέτει αυτή την έντονη σπιρτάδα στο ρυζόγαλο.

Ρυζόγαλο vegan με καστανό ρύζι

Αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη ή ακόμη κι αν είσαι υπέρμαχος της vegan διατροφής, σου έχουμε τη λύση. Mπορείς να απολαύσεις αυτό το εναλλακτικό ρυζόγαλο που σου προτείνουμε. Το κλειδί είναι στη χρήση κάποιου υποκατάστατου γάλακτος, όπως είναι για παράδειγμα το γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού.

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι καστανό ρύζι
  • 3 φλιτζάνια υποκατάστατο γάλακτος
  • 2 κουταλιές στέβια ή άλλο γλυκαντικό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Κανέλα σε σκόνη

Πώς θα το φτιάξεις;

Αρχικά να έχεις κατά νου πως το καστανό ρύζι απαιτεί λιγότερο υγρό σε σχέση με το λευκό. Βάζεις σε κατσαρόλα το φυτικό γάλα μαζί με το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα λεμονιού και το αφήνεις μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού. Στη συνέχεια προσθέτεις το ρύζι. Αφήνεις να βράσει για 30 λεπτά και ανακατεύεις συχνά έτσι ώστε να μην κολλήσει. Κατά το σερβίρισμα πασπαλίζεις με κανέλα σε σκόνη.