Αναζήτηση στο Goddess.gr

4 εύκολες βινεγκρέτ για γιορτινές σαλάτες

  • 3
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares

Μια βινεγκρέτ μπορεί να απογειώσει τη σαλάτα προσφέροντας ισορροπημένη και ιδιαίτερη γεύση. Και φυσικά επειδή στο γιορτινό τραπέζι οι σαλάτες έχουν πάντα εξέχουσα θέση, το Godess.gr συγκέντρωσε μερικές συνταγές για πετυχημένες και νόστιμες βινεγκρέτ που μετατρέπουν ακόμη και την πιο απλή σαλάτα σε γκουρμέ πιάτο.

Βινεγκρέτ μουστάρδας ιδανική για όσπρια ή σαλάτα με τόνο

Υλικά

  • 3 κουταλιές εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου (45 ml)
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (20 g)
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι (30 ml)
  • Αλάτι για γεύση

Παρασκευή

Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ μέχρι να πάρουμε μια παχιά, ομοιογενή πάστα.
Σερβίρουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε τη βινεγκρέτ από πάνω.

Σίζαρ βινεγκρέτ

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν (5 γραμμάρια)
  • 2 αντζούγιες
  • Χυμός ½ λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire (5 γραμμάρια)
  • ½ φραντζόλα ψωμί
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδου (250 ml)
  • ½ σκελίδα σκόρδου
  • ¼ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα (50 γραμμάρια)
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Παρασκευή

Φτιάχνουμε κρουτόν με το ψωμί, κόβοντάς το σε κομματάκια, πασπαλίζοντας με λάδι και αλάτι και ψήνοντας σε δυνατή θερμοκρασία. Χτυπάμε σε ένα γουδί τις αντζούγιες μέχρι να γίνουν μια πάστα και προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, χυμό λεμονιού, σάλτσα Worcestershire και πιπέρι. Σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ρο μείγμα συνοχή. Προσθέστε το τυρί παρμεζάνα και τα κρουτόν στο τέλος.

Βινεγκρέτ μελιού

Υλικά

  • 3 κουταλιές μηλόξυδο (45 ml)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (25 g)
  • 2 κουταλιές εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου (30 ml)
  • Πιπέρι

Παρασκευή

Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε πάνω από τη σαλάτα της επιλογής μας.

Βινεγκρέτ με ξηρούς καρπούς και μπαλσάμικο

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο (30 g)
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (75 ml)
  • 2 κουταλιές της σούπας καρύδια (25 g)
  • 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα (30 g)
  • Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

Παρασκευή

Σπάμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα σε κομματάκια χτυπώντας τα με ένα γουδοχέρι ή στο μούλτι. Προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.