Αναζήτηση στο Goddess.gr

4 υπέροχες σάλτσες για νιόκι για να δοκιμάσεις

  • 18
  •  
  •  
  •  
    18
    Shares

Αν είσαι λάτρης της ιταλικής κουζίνας και των νιόκι, αυτές οι συνταγές δε θα σε αφήσουν αδιάφορη. Το Goddess.gr συγκέντρωσε σε ένα άρθρο τις πιο λαχταριστές σάλτσες για νιόκι και σου τις παρουσιάζει!

Νιόκι με σάλτσα πέστο

Παραδοσιακά, η σάλτσα πέστο φτιάχνεται με βασιλικό, ελαιόλαδο, κουκουνάρι, παρμεζάνα και σκόρδο. Ωστόσο, μπορεί να φτιαχτεί και με οποιοδήποτε άλλο φυλλώδες πράσινο βότανο ή λαχανικό όπως πχ σπανάκι, μαϊντανό, ακόμη και μέντα ενώ τη θέση του κοκυκουναριού μπορεί κάλλιστα να λάβουν τα καρύδια, τα φιστίκια ή τα αμύγδαλα. Όσον αφορά στο τυρί, τα σκληρά τυριά είναι τα καλύτερα για την Παρασκευή του πέστο αλλά σίγουρα μπορείς να πειραματιστείς με διάφορα είδη τυριού.

Αφού πολτοποιήσεις τον βασιλικό ή όποιο άλλο πράσινο βότανο με τα σκόρδο και τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύεις με το λάδι και το τυρί, τα ζεσταίνεις να ενοποιηθούν σε σάλτσα και σερβίρεις πάνω από τα νιόκι. Οι αναλογίες είναι οι κλασικές όπως στην παρασκευή μιας κλασικής σάλτσας πέστο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Κεφτεδάκια χωρίς κρέας με ρεβίθια και κινόα

Νιόκι με σάλτσα βουτύρου, φασκόμηλο και παρμεζάνα

Το κύριο συστατικό του νιόκι είναι η πατάτα που πραγματικά, όσο κι αν σου ακούγεται παράξενο, ταιριάζει απίστευτα με φασκόμηλο εξού και πολλές παραδοσιακές ιταλικές συνταγές συνδυάζουν το νιόκι με σάλτσες αρωματισμένες με φασκόμηλο! Για να φτιάξεις το πιάτο θα ζεστάνεις μέσα σε ελάχιστο λάδι μερικά φύλλα φασκόμηλο για να το αρωματίσεις. Αφού τα βγάλεις, θα ρίξεις μέσα στο αρωματισμένο λάδι βούτυρο και το αφήνεις να λιώσει, αλάτι και πιπέρι και με αυτό το λαδάκι θα τα περιχύσεις. Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνεις.

Νιόκι με σάλτσα ντομάτας και φρέσκο βασιλικό

Μια σάλτσα ντομάτας με καρότο και κρεμμύδι είναι πάντα δοκιμασμένη κλασική επιλογή τόσο για ζυμαρικά όσο και για νιόκι. Σοτάρεις τα καρότα και το κρεμμύδι σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, προσθέτεις τριμμένη ντομάτα, σκόρδο και αλατοπίπερο. Σιγοβράζεις για περίπου μισή ώρα. Περιχύνεις με τη σάλτσα και γαρνίρεις με φρέσκο βασιλικό.

Νιόκι με σάλτσα γκοργκοντζόλα

Η γεύση του τυριού gorgonzola αναδεικνύει την ήπια γεύση των νιόκι δίνοντας στη σάλτσα μια κρεμώδη υφή. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνεις κρέμα γάλακτος, με κρασί, ζωμό κι αλατοπίπερο. Ρίχνεις μέσα την γκοργκοντζόλα και κάποιο αρωματικό βότανο όπως πχ δεντρολίβανο ή φασκόμηλο και αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Περιχύνεις και τα σερβίρεις ζεστά.