Αναζήτηση στο Goddess.gr

Τα ψητά φρούτα είναι το τέλειο σνακ: Δοκίμασε ψητές μπανάνες, ανανά και ροδάκινα

  • 6
  •  
  •  
  •  
    6
    Shares

Το πρώτο επιδόρπιο του ανθρώπου δεν ήταν άλλο από τα φρούτα! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τα χρησιμοποιούμε στα περισσότερα γλυκά. Είτε πρόκειται για μαρμελάδες, κομπόστες, γλυκά του κουταλιού, τάρτες, ακόμη και μέσα σε τούρτες, τα φρούτα θα έχουν πάντα την τιμητική τους στη ζαχαροπλαστική. Από μόνα τους, άλλωστε αποτελούν γλύκισμα ενώ μπορούν να μας δώσουν λύση για εύκολα και γρήγορα ανέξοδα γλυκίσματα, όπως οι 3 ιδέες για ψητά φρούτα που σου παρουσιάζει σήμερα η Goddess.

Ψητές μπανάνες (Υλικά για 4 μερίδες)

  • 4 μπανάνες 20 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 20 γρ. ρούμι

Προετοιμασία

Βάλε τις μπανάνες –κάθε μια ξεχωριστά σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο τόσο μεγάλο ώστε όταν διπλωθεί να τις τυλίγει ολόκληρες. Πριν τις εσωκλείσεις στο αλουμινόχαρτο ρίξε από πάνω μια κουταλιά βούτυρο και ράντισέ τες με λίγο ρούμι. Προαιρετικά μπορείς να ρίξεις και λίγη τρούφα σοκολάτας. Δίπλωσέ τες και ψήσε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Μόλις ψηθούν αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και σέρβιρέ τες ζεστές κατά προτίμηση με συνοδεία παγωτού. Ταιριάζει απίστευτα η βανίλια.

Ψητές ροδέλες ανανά ( Υλικά για 8 μερίδες)

  • 1 μεγάλος ανανάς κομμένος σε 8 ροδέλες
  • 60 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο

Προετοιμασία

Βάλε τις ροδέλες του ανανά πάνω σε ένα ταψί και άπλωσε πάνω από κάθε ροδέλα μαρμελάδα βερύκο. Ψήσε για 5 με 10 λεπτά μάξιμουμ στους 200 βαθμούς κελσίου κι έτοιμο το γλυκό.

Ροδάκινα γεμιστά ψητά  (Υλικά για 4 μερίδες)

  • 4 ροδάκινα χωρίς το κουκούτσι, κομμένα στη μέση
  • 60 γρ. μπισκότα τριμμένα
  • 30 γρ. γλυκό κεράσι ψιλοκομμένο
  • 8 ωμά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • Λίγο γλυκό κρασί

Προετοιμασία

Κόψε το ροδάκινο στα δύο και σκάψε το βγάζοντας λίγη από την ψίχα του. Προσοχή μη το σκάψεις εντελώς. Λιώσε την ψίχα που έβγαλες κι ανάμειξέ την με το κεράσι και το τριμμένο μπισκότο. Μοίρασε το μείγμα, γεμίζονταν τα «βαρκάκια», το σκάμμα που έκανες στα ροδάκινα. Γάρνιρε με αμύγδαλα, βάλε τα σε ένα ταψί και περίχυσέ τα λίγο με το γλυκό κρασί. Ψήσε για 20 λεπτά και το γλυκό σου είναι έτοιμο.