Αναζήτηση στο Goddess.gr

Εύκολη πουτίγκα σοκολάτας (και 3 παραλλαγές)

  • 10
  •  
  •  
  •  
    10
    Shares

Η λέξη πουτίγκα φέρνει στο νου τη Βρετανία, πράγμα λογικό καθώς οι Βρετανοί λατρεύουν αυτό τα γλυκό. Ελάχιστες άλλες χώρες, άλλωστε, μπορούν να υπερηφανεύονται για τις πουτίγκες τους όπως η Αγγλία, όπου τα συγκεκριμένα γλυκά φτιάχνονται πραγματικά σαν αριστουργήματα τέχνης.

Παρότι, σύμφωνα με τον ορισμό της η πουτίγκα είναι γλυκό που γίνεται παραγεμίζοντας με φρούτα μια βασική ζύμη που περιέχει αλεύρι γάλα, ζάχαρη, υπάρχουν πολλές ποικιλίες που γίνονται και με σιμιγδάλι, όπως η πουτίγκα σοκολάτας που η Goddess δοκίμασε και προτείνει.

Υλικά για την πουτίγκα σοκολάτας (για 4 μερίδες)

550 γρ. γάλα
30 γρ. βούτυρο
30 γρ. ζάχαρη
50 γρ. σοκολάτα
60 γρ. σιμιγδάλι

Προετοιμασία

Ζεσταίνεις το γάλα μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το γάλα να αρχίσει να βράζει. Στη συνέχεια ρίχνεις σταδιακά, σιγά-σιγά το σιμιγδάλι ώστε να μη σβολιάσει και συνεχίζεις το βράσιμο ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα για να μην κολλήσει, μέχρι να πήξει η πουτίγκα. Μόλις πήξει, την αδειάζεις σε μικρά μπολ σερβιρίσματος. Τρώγεται ζεστή ή κρύα ανάλογα με την προτίμησή σου.

Παραλλαγές της συνταγής

  • Αν θέλεις να απογειώσεις την σοκολατένια πουτίγκα δοκίμασε αυτή την παραλλαγή. Βάλε την στο ψυγείο να κρυώσει και στη συνέχεια πρόσθεσε από πάνω μαρέγκα από δύο ασπράδια αυγών. Ψήσε για 30 λεπτά στους 150 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για να αποκτήσει μια απίστευτα ωραία κρούστα από πάνω, σαν να τρως μπεζέδες.
  • Αν η ιδέα της κρούστας από μαρέγκα δε σε ενθουσίασε μπορείς να προσθέσεις τριμμένο μπισκότο για ένα σοκολατένιο γλυκό σκέτη κόλαση.
  • Τέλος αν είσαι στο target group όσων δεν αγαπούν τη σοκολάτα, μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια ακριβώς συνταγή παραλείποντας τη σοκολάτα και προσθέτοντας σιρόπι ή μαρμελάδα φρούτων. Από τις πιο κλασικές μαρμελάδες στην πουτίγκα είναι η μαρμελάδα εσπεριδοειδών όπως για παράδειγμα πορτοκάλι αλλά μπορείς να πειραματιστείς με τις γεύσεις της αρεσκείας σου. 15 γραμμάρια μαρμελάδα αρκούν για να δώσουν άρωμα και γεύση.