Αναζήτηση στο Goddess.gr

Μικρό μπάνιο; Τρικ και μυστικά για να δείχνει μεγαλύτερο

  • 7
  •  
  •  
  •  
    7
    Shares

Όσα τετραγωνικά κι αν είναι το σπίτι σου, το μπάνιο ή το δεύτερο wc του επισκέπτη είναι τόσο μικρό που όποιος μπαίνει μέσα ασφυκτιά ακόμη κι αν δεν είναι κλειστοφοβικός; Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα που δίνουν λύση. Το Goddess.gr σου δίνει μικρά μυστικά για να διαμορφώσεις κατάλληλα το χώρο και να κάνεις το μικρό μπάνιο του σπιτιού σου να δείχνει παλατάκι!

Προσοχή στο χρώμα!

Μπορεί να έχεις βαρεθεί τα λευκά είδη υγιεινής και τα ανοιχτόχρωμα πλακάκια και να προτιμάς ένα πιο ρουστίκ στιλ – που είναι και η τελευταία τάση στο μπάνιο – αλλά τα ανοιχτά αξεσουάρ είναι αυτά που θα φωτίσουν το χώρο και θα τον κάνουν να δείξει μεγαλύτερος. Κι αν τα πλακάκια σου ή τα είδη υγιεινής είναι ήδη σκούρα, η μόνη σου λύση είναι τα αξεσουάρ, τα χαλάκια και οι πετσέτες.

Καθρέπτες και όλα δείχνουν αλλιώς

Όπως είναι γνωστό, οι καθρέπτες δεν δίνουν μόνο ιδιαίτερο στιλ σε κάθε δωμάτιο αλλά μεγαλώνουν και το χώρο. Διάλεξε όσο το δυνατό μεγαλύτερο καθρέπτη ή παίξε με καθρέπτες, επιτείχιους κι επιτραπέζιους σε διάφορα σημεία για ένα παιχνίδισμα φωτός που θα δώσει την ψευδαίσθηση περισσότερων τετραγωνικών μέτρων.

Κουρτίνα ή τζάμι;

Δεν είναι μόνο πιο καλόγουστο αλλά και λύση ανάγκης στην περίπτωση που το μπάνιο σου είναι υπερβολικά μικρό. Οι διαφάνειες, δίνουν περισσότερη οπτική και μεγαλώνουν – έστω και στο μάτι – ένα χώρο. Προτίμησε το γυαλί τόσο για τη ντουζιέρα ή τη μπανιέρα σου όσο και στην περίπτωση των ραφιών. Είναι ένα μικρό τρικ θαυματουργό.

Διακόσμηση λιτή κι απέριττη

Σε αντίθεση με έναν μεγαλύτερο χώρο, το μικρό μπάνιο των ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων δε χρειάζεται πολλά διακοσμητικά. Μπορεί η τελευταία τάση στη διακόσμηση να θέλει φυτά εσωτερικού χώρου κι άλλα διακοσμητικά στοιχεία αλλά όταν δε χωράνε πού θα τα βάλεις; Μείνε μόνο στα απαραίτητα για να μη δείχνει ο χώρος ασφυκτικός. Και φυσικά αυτό θα σε βοηθήσει και με την ακαταστασία. Όσο λιγότερα έχεις τόσο πιο εύκολα μαζεύεται ένας χώρος.