Αναζήτηση στο Goddess.gr

6 tips για να γίνει το καθάρισμα του σπιτιού, παιχνίδι

  • 16
  •  
  •  
  •  
    16
    Shares

Το καθάρισμα είναι για εσένα εφιάλτης; Θα ήθελες να μπορούσες με μαγικό ραβδάκι να κάνεις το σπίτι να λάμπει; Μήπως δεν ακολουθείς τη σωστή τακτική; Το Goddess.gr σου δίνει μερικές συμβουλές για να εξοικονομήσεις χρόνο αλλά και να κάνεις το σπίτι να λάμπει.

Αποθήκευε τα καθαριστικά σε ένα κοινό σημείο

Πρώτος και βασικός κανόνας για να κερδίζεις χρόνο είναι να έχεις εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία και τα καθαριστικά. Δημιούργησε ένα ντουλάπι όπου θα έχεις τα πάντα, από υγρό για το πάτωμα και καθαριστικό για τα τζάμια μέχρι γάντια και πανάκια.

Βάλε μουσική

Δεν είναι τυχαίο που στις ταινίες οι νοικοκυρές σκουπίζουν μετά μουσικής. Όπως έχει αποδειχτεί μια καλή playlist είναι πραγματικά βοηθητική στο να γίνει το καθάρισμα πιο ευχάριστο αλλά και με μεγαλύτερη ταχύτητα. Και αν σου έρθει και καμιά χορευτική κίνηση με τη σκούπα ανά χείρας feel free, απλά σιγουρέψου πως έχεις κλείσει την κουρτίνα για να μη γίνεις το θέαμα της απέναντι πολυκατοικίας.

Ξεκίνα με το πιο δύσκολο δωμάτιο

Έχουμε την τάση να αφήνουμε το πιο μπελαλίδικο δωμάτιο τελευταίο. Κι όμως, σκέψου πως θα νιώσεις αν έχεις τελειώσει όλο το σπίτι και σου μένει μόνο το εφιαλτικό σημείο; Κάνε τις πιο δύσκολες και απαιτητικές δουλειές στην αρχή, όσο έχεις αποθέματα ενέργειας. Μόλις ξεμπερδέψεις από αυτές, όλα τα άλλα θα σου φαντάζουν παιχνιδάκι.

Μην γίνεσαι υπερβολικά λεπτολόγος

Μπορεί να ακούγεται ανόητο αλλά μη χάνεις χρόνο καθαρίζοντας πράγματα που δε χρειάζονται καθάρισμα. Αν για παράδειγμα το ψυγείο σου είναι καθαρό καθώς πρόσφατα είχες ασχοληθεί με αυτό, θα χάσεις χρόνο κι ενέργεια για κάτι που πραγματικά δεν είναι αναγκαίο. Ασχολήσου με κάτι άλλο και άσε το για την επόμενη εβδομάδα.

Μικροπράγματα που κάνουν τη διαφορά

Πώς δημιουργείται το χάος; Πάντως σίγουρα όχι από τη μια στιγμή στην άλλη. Έφαγες κι άφησες το πιάτο στο τραπέζι ή μέσα στο νεροχύτη χωρίς να το ξεπλύνεις. Έπεσαν τρίμματα στο πάτωμα αλλά δεν έσκυψες να τα μαζέψεις και τα άφησες αργότερα. Βαρέθηκες να πετάξεις στα σκουπίδια το σακουλάκι από τη σοκολάτα ή το κουτάκι του αναψυκτικού και τα άφησες στο τραπεζάκι του σαλονιού; Ο κανόνας είναι ένας! Αν δεν κάνεις μικρές μικρές αναγκαίες καθημερινές δουλειές, θα το βρεις μπροστά σου.

Μη χρησιμοποιείς δυνατά καθαριστικά

Στην προσπάθειά σου να διατηρήσεις το σπίτι καθαρό χρησιμοποιείς ότι πιο δυνατό καθαριστικό κυκλοφορεί στο εμπόριο; Κι όμως είναι λάθος τακτική και μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Η μεγαλύτερη ποσότητα σαπουνιού μπορεί να αφήσει υπολείμματα στο πάτωμα που λειτουργούν σαν μαγνήτης για σκόνη και βρομιά