Αναζήτηση στο Goddess.gr

Πώς θα καθαρίσεις σωστά την καφετιέρα σου

  • 5
  •  
  •  
  •  
    5
    Shares

Μπορεί να ξεπλένεις την καφετιέρα μετά από κάθε χρήση, δεν είναι όμως αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος καθαρισμού της. Η καφετιέρα είναι από τα σκεύη αυτά που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια γι΄αυτό και θέλει μεγάλη προσοχή. Δε φαντάζεσαι τι κρύβει. Το Goddess.gr σου δίνει μερικές συμβουλές και σου δείχνει τον τρόπο για να είναι πάντα ο καφές που πίνεις ακίνδυνος και η καφετιέρα σου πεντακάθαρη.

Πλένεις τα αφαιρούμενα μέρη κάθε φορά μετά από κάθε χρήση;

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καφέ. Μπορείς να τα πλύνεις στο χέρι στο νεροχύτη με ζεστό νερό και υγρό πιάτων ενώ συνήθως είναι κατασκευασμένα ώστε να μπαίνουν και στο πλυντήριο πιάτων. Η επιλογή είναι καθαρά στο χέρι σου αλλά είναι βασικό όλα τα αποσπώμενα μέρη να πλένονται καλά για να μη συσσωρεύονται βακτήρια επικύνδυνα για την υγεία.

Άσε το καπάκι ανοιχτό

Καλό θα ήταν μετά από την χρήση, κι ενώ έχεις ξεπλύνει την καφετιέρα σου, να αφήνεις το καπάκι της δεξαμενής νερού ανοιχτό για να στεγνώσει τελείως. Τα μικρόβια και τα βακτήρια αγαπούν την υγρασία, γι΄αυτό φρόντισε να μην δημιουργήσεις περιβάλλον ευνοϊκό για την ανάπτυξή τους. Για πιο σίγουρα αποτελέσματα μπορείς επίσης να σκουπίζεις με ένα πανάκι το περίσσιο νερό από τους υδρατμούς που έχει μείνει μέσα στο δοχείο και την καράφα.

Η διαδικασία που θα κάνεις κάθε μήνα

Με την πάροδο του χρόνου θα παρατηρήσεις πως ο καφές σου δεν ρέει με την άνεση του πρώτου καιρού κι αυτό διότι πιθανότατα η καφετιέρα σου έχει γεμίζει άλατα. Για τη σωστή συντήρησή της, δοκίμασε κάθε μήνα να κάνεις την εξής διαδικασία. Στο σημείο που βάζεις το νερό, ρίξε μέσα νερό με ξίδι, βάλε την καφετιέρα σε λειτουργία κι άσε το να στραγγίξει μέσα στην καφετιέρα. Στη συνέχεια, καθάρισε καλά. Καλό θα είναι να επαναλάβεις ρην διαδικασία 2 με 3 φορές. Εναλλακτικά, ειδικά αν δεν αντέχεις την μυρωδιά του ξιδιού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό.