Αναζήτηση στο Goddess.gr

Πώς να καθαρίσεις σωστά τα φύλλα από τα φυτά

  • 10
  •  
  •  
  •  
    10
    Shares

Ξεσκόνισμα δε θέλουν μόνο τα έπιπλα αλλά και τα φυτά! Η σκόνη και οι ρύποι θα μπορούσαν να είναι παράγοντες που εμποδίζουν τα φυτά να αναπτυχθούν σε ύφος και να αποκτήσουν πλούσιο φύλλωμα. Το Goddess.gr σου δίνει συμβουλές για να καθαρίσεις σωστά τα φυτά εξωτερικού κι εσωτερικού χώρου.

Γιατί είναι απαραίτητο το καθάρισμα των φύλλων;

Το ξεσκόνισμα και καθάρισμα των φύλλων των φυτών είναι βασικό γιατί μόνο έτσι απομακρύνονται οι ρύποι ώστε να αναπνέουν σωστά. Η σκόνη και οι ρύποι που συσσωρεύονται μειώνουν επίσης σημαντικά την φωτοσύνθεση και την παραγωγή χλωροφύλλης, με συνέπεια ένα ασθενικό φυτό, με κιτρινισμένα φύλλα και μικρή ανάπτυξη. Στη φύση η διαδικασία αυτή γίνεται φυσικά με τη βροχόπτωση, κάτι που δε μπορεί να συμβεί εντός σπιτιού ή στο μπαλκόνι όπου τα φυτά προστατεύονται από περβάζια και τέντες.

Αν μένεις σε πόλη, κατανοείς πως η διαδικασία αυτή θα γίνει ρουτίνα, ανά δύο με τρεις εβδομάδες αν θέλεις να έχεις ένα πλούσιο κι όμορφο κήπο στο μπαλκόνι σου και λαμπερά φυτά μέσα στο σπίτι, ακόμη και στο μπάνιο!

4 τρόποι για να καθαρίσεις τα φύλλα των φυτών

1. Νεράκι το ευεργετικό

Φυσικά και δε χρειάζεται να είσαι επιστήμονας και ειδικός για να κατανοήσεις πως ο πιο απλός και φυσικός τρόπος για να καθαρίσεις οποιοδήποτε φυτό, εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, είναι το νερό. Ένας καλός τρόπος είναι να του ρίξεις νεράκι με ένα ψεκαστήρα, ώστε το νερό να πέσει απαλά και να μη βλάψει τα φύλλα.

2. Γάλα ή μπίρα για έξτρα θρέψη

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ένας ακόμη τρόπος για να καθαρίσεις το φύλλωμα των φυτών σου και να τους δώσεις μια υγιή εμφάνιση είναι να τα καθαρίσεις με ένα πανί εμποτισμένο σε γάλα ή μπίρα

3. Φλούδες από μπανάνα για άμεση λάμψη

Σκουπίζοντας τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου με το εσωτερικό μέρος της φλούδας μπανάνας θα εκπλαγείς με το πόσο καθαρά και λαμπερά μπορούν να γίνουν. Όπως και με το γάλα, θα παρατηρήσεις άμεση βελτίωση στην εμφάνιση του φυτού. Θα είναι πιο πράσινο και λαμπερό.

4. Με φυσικό γυαλιστικό για χρώμα και γυαλάδα

Στα ανθοπωλεία χρησιμοποιούν ειδικά γυαλιστικά για να φαίνονται τα φύλλα των φυτών λαμπερά και να αναδεικνύεται το χρώμα τους. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ φτιάχνοντας ένα φυσικό γυαλιστικό με νερό και ελαιόλαδο. Ψέκασε τα φυτά και θα δεις διαφορά στο αποτέλεσμα.