Αναζήτηση στο Goddess.gr

6 σημεία του σπιτιού γεμάτα σκόνη και βρομιά που ξεχνάς να καθαρίσεις

  • 5
  •  
  •  
  •  
    5
    Shares

Όταν ξεκινάς γενική καθαριότητα είσαι σίγουρη πως καθαρίζεις σωστά όλο το σπίτι; Εκτός από το σωρό με τα ρούχα που θέλουν σιδέρωμα, τα άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη, όταν ξεκινάς γενική καθαριότητα ξεσηκώνεις ολόκληρο το σπίτι κάνοντας τα προφανή κι όχι μόνο. Όσο σχολαστική κι αν είσαι, ίσως να υπάρχουν μερικά σημεία που σου ξεφεύγουν ή για να ακριβολογούμε δεν πάει καν το μυαλό σου πως πρέπει να καθαριστούν. Ποια είναι αυτά; Το Goddess.gr σου ανοίγει τα μάτια και σου υποδεικνύει τα κρυφά σημεία που σπάνια καθαρίζουμε.

Κάτω από τα έπιπλα

Με το πέρασμα της σκούπας κάτω από το κρεβάτι ή τον καναπέ δεν μαζεύεις όλη τη σκόνη. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να δεις προσεκτικά αν υπάρχει βρομιά κάτω από τα έπιπλα και κυρίως γύρω από τα ποδαράκια του επίπλου. Η σκόνη και η βρομιά μπορούν να κάτσουν στα πιο απίστευτα σημεία.

Τοίχοι και πόρτες

Η σκόνη και η βρομιά μπορούν να κολλήσουν τόσο σε κάθετες, όσο και οριζόντιες επιφάνειες. Κάθε φορά που ξεσκονίζεις μη ξεχνάς να κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα στις πόρτες και στους τοίχους, στο τελείωμά τους και γύρω από πόμολα, διακόπτες και πρίζες.

Πάνω από ντουλάπια, πόρτες και κουφώματα

Όταν καθαρίζουμε έχουμε την τάση να βλέπουμε τη βρομιά που είναι στο οπτικό μας πεδίο. Θυμήσου να ρίχνεις ένα βλέφαρο, ψηλά καθαρίζοντας κουφώματα και ψηλά ντουλάπια, φωτιστικά και άλλα έπιπλα ή διακοσμητικά που μπορεί να έχουν σκόνη.

Το εσωτερικό της ντουλάπας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες τις ντουλάπες σου; Σε ράφια και στον πάτο της ντουλάπας κατακάθεται σκόνη και βρομιά

Το φίλτρο του απορροφητήρα

Πόσο συχνά καθαρίζεις το φίλτρο του απορροφητήρα από λίπη που έχουν κολλάει πάνω σε αυτό; Θυμήσου πως ένα γεμάτο λίπη φίλτρο μειώνει την απόδοση της συσκευής κι αυτό είναι κάτι που δε το θέλεις.

Φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φύλλα των φυτών συσσωρεύουν κι αυτά απίστευτη ποσότητα σκόνης γι΄ αυτό και το καθάρισμά τους κρίνεται επιτακτικό τουλάχιστον 2 φορές το μήνα. Μάθε πώς θα τα καθαρίσεις σωστά διαβάζοντας το παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο «Πώς να καθαρίσεις σωστά τα φύλλα από τα φυτά»