Αναζήτηση στο Goddess.gr

5 χρήσεις του σαπουνιού που δεν είχες καν φανταστεί

  • 8
  •  
  •  
  •  
    8
    Shares

Ακόμη κι αν είσαι οπαδός του κρεμοσάπουνου, μην εγκαταλείπεις την ιδέα του παλιομοδίτικου σαπουνιού σε μπάρα κι αυτό γιατί μπορεί να σου φανεί εαιρετικά χρήσιμο, ακόμη και να φτιάξεις το δικό σου υγρό σαπούνι! Το Goddess.gr σου παρουσιάζει μερικές μόνο χρήσεις του!

Λάδωσε πόρτες και συρτάρια

Όταν τα συρτάρια ή οι συρόμενες πόρτες παρουσιάζουν δυσκολία στο άνοιγμα και το κλείσιμο, η μπάρα σαπουνιού μπορεί να λύσει το πρόβλημα επιτυγχάνοντας το επιθυμητό “λάδωμα” στα απρόσητα σημεία χωρίς να λερωθείς! Τρίψε τη ράβδο του σαπουνιού στις άκρες των συρταριών και στις τροχιές των οδηγών της πόρτας και των συρταριών για να γλιστρούν με ευκολία.

Πρόσθεσε φρεσκάδα στο χώρο σου

Ένα αρωματικό σαπουνάκι είναι αρκετό για να δώσει φρεσκάδα μέσα σε ντουλάπες, συρτάρια, βαλίτσες και μικρούς εσψτερικούς χώρους όπως για παράδειγμα ο χώρος του αυτοκινήτου. Τύλιξε το αρωματικό σαπουνάκι μέσα σε ένα μικρό κομμάτι ύφασμα και τοποθέτησέ το στα σημεία που θέλεις να αρωματίσει. Η τεχνική δουλεύει ακόμη και σε περιπτώσεις αποθήκευσης δύσοσμων παπουτσιών, όπως για παράδειγμα οι μπότες.

Απόφυγε λεκέδες από μπογιά

Η μέθοδος του σαπουνιού είναι γνωστή στους ελαιοχρωματιστές. Αν θέλεις να αλλάξεις χρώμα σε έναν παλιό καθρέπτη ή το πλαίσιο ενός παραθύρου, απλά πέρνα με σαπούνι το γυαλί κοντά στα πλαίσια ώστε ακόμη κι αν πέσει χρώμα να μπορεί να καθαριστεί με ευκολία.

Φτιάξε την παλιά κλειδαριά που κολλάει

Αν κάποια κλειδαριά πόρτας έχει γίνει άκαμπτη, σύρε το κλειδί πάνω από μια ράβδο σαπουνιού και στη συνέχεια τοποθέτησε το κλειδί μέσα στην κλειδαριά και γύρνα το. Η κλειδαριά θα λαδωθεί και θα γίνει ξανά έυκολη στη χρήση.

Εξαφάνισε δύσκολους λεκέδες

Οι δύσκολοι λεκέδες θέλουν τον τρόπο τους κι ένας από αυτούς είναι η μπάρα σαπούνι. Σε δύσκολους λεκέδες τρίψε τη μπάρα του σαπουνιού, άσε το να δράσει και στη συνέχεια πλύνε το λεκιασμένο ρούχο. Ο λεκές θα εξαφανιστεί, ειδικά αν πρόκειται για λαδιά ή μούχλα.