Αναζήτηση στο Goddess.gr

6 αντικείμενα καθημερινής χρήσης που ξεχνάς να καθαρίσεις

  • 10
  •  
  •  
  •  
    10
    Shares

Υπάρχουν κάποια αντικείμενα που αν και χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, ξεχνάς ή για την ακρίβεια αμελλείς να καθαρίσεις. Δε θα γινόταν φυσικά λόγος αν αυτή η συνήθειά σου δεν έβαζε σε κίνδυνο την υγεία σου. Το Goddess.gr σου ανοίγει τα μάτια και σε βοηθά να διατηρήσεις την σωστή υγιεινή. Ας δούμε πιο αναλυτικά όλα αυτά τα αντικείμενα που καλό θα ήταν να καθαρίζεις πιο συχνά.

Πόσο συχνά αλλάζεις οδοντόβουρτσα και κάθε πότε την καθαρίζεις;

Για να διατηρήσεις τα δόντια σου υγιή δνε αρκεί μόνο να να τα βουρτσίζεις κάθε βράδυ και πρωί. Εξαιτίας όλων των βακτηρίων και των κομματιών τροφής που κατακάθονται στην οδοντόβουρτσα, το εργαλείο αυτό ποτ μας βοηθά να διατηρήσουμε τη στοματική μας υγιεινή μπορεί να μετατραπεί σε μια μικροβιακή βόμβα γι΄ αυτό κι εμπίπτει στην κατηγορία των καθημερινών πραγμάτων που πρέπει να καθαρίζεις πιο συχνά.

Κάθε πότε καθαρίζεις το στρώμα σου;

Στο κρεβάτι περνάμε τουλάχιστον έξι με οκτώ ώρες ημερησίως. Κι όμως το στρώμα είναι από τα τελευταία που σκεφτόμαστε να καθαρίσουμε παρότι απορροφά ρύπους, σκόνη και ιδρώτα που δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για τα ακάρεα και βακτήρια. Ειδικά σε περίπτωση αλλεργιών, ο καθαρισμός του στρώμτος τουλάχιστον μια φορά το μήνα επιβάλλεται.

Κάθε πότε αλλάζεις σεντόνια;

Ιδανικά, καλό είναι να αλλάζεις τα σεντόνια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα κι αν αυτό δεν είναι δυνατό έστω μια φορά. Με αυτή την τακτική, αφενός θα διατηρήσεις το στρώμα σου καθαρότερο για μεγαλύτερο χρονικό διαστημα κι αφετέρου θα καταστήσει δυσκολότερη τη συγκέντρωση των ακαρέων.

Τα καθαρά παπούτσια δείχνουν αρχοντιά

Τα παπούτσια σε πολλές περιπτώσεις είναι το Α και το Ω μιας εμφάνισης αφού από αυτά πολλοί άνθρωποι σχηματίζουν την πρώτη εντύπωση για κάποιον. Ως εκ τούτου καλό είναι να φαίνονται αλλά και να είναι καθαρά. Βέβαια, δεν είναι μόνο η εξωτερική εμφάνιση που μετράει. Είναι βασικό να καθαρίζεις τα παπούτσια σου και εσωτερικά με ειδικά προϊόντα (που μπορείς να προμηθευτείς από το φαρμακείο), κάτι που θα κρατήσει οσμές, βρομιά και βακτήρια μακριά.

Δείξε μου τη βούρτσα σου, να σου πω πόσο λαμπερά μαλλιά έχεις

Η βούρτσα μαλλιών είναι άλλο ένα αντικείμενο που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση αλλά συχνά ξεχνάς ή απλούστατα αμελλείς να καθαρίσεις. Για πιο λαμπερά και υγιή μαλλιά βάλε μέσα σε νερό όπου θα έχεις διαλύσει σαμπουάν τη βούρτσα σου και άσε την όλη τη νυχτά. Το πρωί ξέπλυνε με νερό και βούρτσισε τα μαλλιά σου!

Το κινητό κρύβει βρομιά που δε φαντάζεσαι

Σκέψου όλα τα σημεία όπου βρίσκεσαι όταν μιλάς στο κινητό ή στέλνεις μήνυμα. Από το λεωφορείο, μέχρι την τουαλέτα του σπιτιού σου, όλα τα σημεία όπου μπορεί να βρεθείς έχουν κρυμμένα βακτήρια. Μη ξεχνάς λοιπόν να καθαρίζεις καθημερινά με ένα πανάκι το κινητό σου.