Αναζήτηση στο Goddess.gr

5 τρόποι για να κάνεις το σπίτι πιο ζεστό

  • 7
  •  
  •  
  •  
    7
    Shares

Όσο εντυπωσιακό κι αν είναι το τοπίο στα λευκά, το κρύο που το συνοδεύει θέλει προσοχή. Το Goddess.gr σου δίνει συμβουλές για να κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό, εύκολα και οικονομικά χωρίς να χρειάζεται να έχεις ανοιχτό τον κλιματισμό ολημερίς και ολονυχτίς. Δες όλα όσα πρέπει να προσέξεις και λάβε τα μέτρα σου.Σφράγισε τα παράθυρα

Η μεγαλύτερη απώλεια θερμότητας παρουσιάζεται από τα κουφώματα. Ακόμη κι αν τα κουφώματα είναι παλιά προσπάθησε να τα μονώσεις με μονωτική ταινία έτσι ώστε να μη μπαίνει μέσα κρύος αέρας και να μένει η ζεστασιά. Και φυσικά φρόντισε να μην τα ανοίγεις χωρίς λόγο και να διαλέξεις μεσημεριανές ώρες για τον αερισμό του χώρου.

Προσοχή στην εξώπορτα

Άλλο ένα κομμάτι που καλό είναι να προσέξεις είναι η απώλεια θερμότητας από το κενό κάτω από την εξώπορτα. Ένα μικρό χαλάκι ή στοπ θα βοηθήσουν στο να μονώσουν την εξώπορτα αλλά και τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού.

Έχεις τη σωστή κουρτίνα;

Τον χειμώνα καλό είναι να κρεμάσεις δεύτερη σειρά κουρτίνας από βαρύ ύφασμα όπως για παράδειγμα μαλλί ή βελούδο. Αν λοιπόν δεν το έχεις κάνει ήδη, δοκίμασέ το. Η βαριά κουρτίνα λειτουργεί μονωτικά και κόβει τον κρύο αέρα.

Μην υποτιμάς το χαλί και τα πατάκια

Τα πλακάκια και το μάρμαρο φέρνουν κρύο γι΄αυτό καλό είναι να φροντίσεις όχι μόνο να στρώσεις χαλιά αλλά και να καλύψεις κάθε πιθανό ακάλυπτο σημείο με πατάκια ή μικρά χαλάκια ώστε να φέρνουν ζεστασιά.

Έχεις ελέγξει τον εξαερισμό του καλοριφέρ;

Τα καλοριφέρ που δεν έχουν εξαεριστεί σωστά δεν αποδίδουν σωστά. Παρατήρησέ τα κάθε φορά που ανάβουν και έλεγξε την θερμοκρασία τους ώστε να προβείς στις απαραίτητες ενέργειες. Επίσης, φρόντισε να μην υπάρχουν εμπόδια μπροστά από τα σώματα του καλοριφέρ για να διαχέεται η θερμότητα.Λάβε τα μέτρα σου και μείνε ζεστή

Για να μένεις ζεστή κράτα τα άκρα σου ζεστά φορώντας ζεστές κάλτσες καθώς είναι τα σημεία του σώματος που κρυώνουν πιο εύκολα. Επίσης, ένα ζεστό αφέψημα θα σε βοηθήσει.