Αναζήτηση στο Goddess.gr

2 κόλπα για να μυρίζουν οι πετσέτες φρεσκάδα

 • 10
 •  
 •  
 •  
  10
  Shares

Υπάρχουν μερικά φυσικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς της υγρασίας από τις πετσέτες. Το Goddess.gr σου μαθαίνει κόλπα νοικοκυριού για να μυρίζουν οι πετσέτες σου πάντα φρεσκάδα! Και πάνω απ΄όλα δε χρειάζεται να καταφύγεις σε αρωματικά προϊόντα ή μαλακτικό. Οι λύσεις που σου δίνουμε είναι πάνω απ΄όλα οικολογικές. Τα παρακάτω συστατικά απομακρύνουν αποτελεσματικά τη βρωμιά και ταυτόχρονα εξουδετερώνουν την άσχημη οσμή της υγρασίας.

Κόλπα για να απομακρύνεις την άσχημη μυρωδιά από τις πετσέτες

Μετά από αρκετές ημέρες συνεχόμενης χρήσης, οι πετσέτες αποκτούν μια οσμή υγρασίας που μερικές φορές επιμένει ακόμη και μετά το πλύσιμο. Υπάρχουν μερικά φυσικά κόλπα καθαρισμού, όπως αυτά τα δύο που ακολουθούν

 1. Λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα εκτός από ισχυρό καθαριστικό για τη δύσκολη βρωμιά, είναι επίσης κατάλληλη στο να απομακρύνει αποτελεσματικά τις άσχημες οσμές. Στην περίπτωση που εξετάζουμε, διεισδύει εύκολα στο ύφασμα και βοηθά στην απελευθέρωση της βρωμιάς που έχει κολλήσει σε αυτό. Έχει επίσης αντιμυκητιακές ιδιότητες που εξαλείφουν τα βακτήρια, τη μούχλα και τους μικροοργανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις και έντονες μυρωδιές. Αν τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να σε πείσουν, να σου αναφέρουμε πως μπορεί να αντικαταστήσει το μαλακτικό κάνοντας τις πετσέτες σου αφράτες και μαλακές.

Υλικά

 • 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι (250 ml)
 • 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα(100 g)

 

Οδηγίες

Τοποθέτησε τις πετσέτες στο πλυντήριο. Ρίξε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στον πρώτο κύκλο πλύσης. Άσε τις πετσέτες μέσα στο πλυντήριο. Πρόσθεσε τη μαγειρική σόδα και ξαναβαλε τις για πλύση. Θα γίνουν σαν καινούριες!

 1. Χυμός λεμονιού

Λόγω της συγκέντρωσης του κιτρικού οξέος, ο χυμός λεμονιού είναι μια καλή επιλογή για τη λεύκανση και την απολύμανση όλων των ειδών ένδυσης. Οι ιδιότητές του και η όξινη μυρωδιά μπορούν επίσης να πάρουν την κακή μυρωδιά από τις πετσέτες.

Υλικά

 • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (125 ml)
 • 4 φλιτζάνια ζεστού νερού (1 λίτρο)

 

Οδηγίες

Ρίξε το χυμό λεμονιού σε ένα κουβά και ανακάτεψε με ζεστό νερό. Βύθισε τις πετσέτες στο διάλυμα και αφησέ τις εκεί για 40 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, βάλε τις στο πλυντήριο και πλύνε με κανονικό απορρυπαντικό.