Αναζήτηση στο Goddess.gr

6 κόλπα για το νοικοκυριό που είναι σκέτη απάτη

  • 18
  •  
  •  
  •  
    18
    Shares

Θέλεις να κάνεις το καθάρισμα του σπιτιού παιχνιδάκι και γι΄αυτό ψάχνεις κόλπα στο διαδίκτυο που θα σου δώσουν λύση σε καθημερινά προβλήματα; Σε ένα βαθμό, σίγουρα θα βρεις αρκετές χρήσιμες συμβουλές αλλά παράλληλα κι άλλες εντελώς άχρηστες, ακόμη κι επικίνδυνες. Συγκεντρώσαμε όλα τα tips που υπόσχονται αστραφτερό καθάρισμα αλλά στην πραγματικότητα καταλήγουν σε παταγώδη αποτυχία. To Goddess.gr σου ανοίγει τα μάτια και σου δείχνει τι να μη δοκιμάσεις!

1. Καθαρίζει το σφουγγαράκι στο φούρνο μικροκυμάτων;

Το tip αυτό σε ένα βαθμό βασίζεται στο ότι η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να εξουδετερώσει τα βακτήρια. Ωστόσο, το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να φτάσει ένας φούρνος μικροκυμάτων στην επιθυμητή θερμοκρασία, αυτομάτως θα έκανε το σφουγγαράκι σκέτο κάρβουνο!

2. Αλάτι στο πλυντήριο αντί για χρωμοπαγίδα;

Κράτα το αλάτι για να βράσεις πατάτες και να μαγειρέψεις κι άσε τη χρήση του στο πλυντήριο. Από τη στιγμή που ένα ρούχο ξεβάφει, δε θα το εμποδίσει το αλάτι. Αν το έχεις δοκιμάσει ίσως ήδη να κατέληξες με μεγάλη γκάμα από ροζ, λιλά, γαλανά εσώρουχα…

3. Μπορεί η λακ να αφαιρέσει το μελάνι;

Αυτό μπορεί να συνέβαινε μια άλλη εποχή, όταν οι λακ περιείχαν αλκοόλη. Αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει και μαζί με αυτούς έχουν εκσυγχρονιστεί τα προϊοντα ομορφιάς.

4. Η Coca Cola είναι το καλύτερο καθαριστικό για την τουαλέτα;

Αν το έχεις δοκιμάσει το κόλπο θα έχεις δει πως σε ένα βαθμό έχει αποτέλεσμα. Την ίδια όμως καθαριστική δυνατότητα έχουν όλα τα ανθρακούχα αναψυκτικά κι αυτό διότι υα περισσότερα από αυτά περιέχουν ικρές ποσότητες κιτρικών και φωσφορικών οξέων που είναι αποτελεσματικές στην αργή απομάκρυνση ορισμένων λεκέδων. Ωστόσο, ένα λίτρο αναψυκτικό δεν πρόκειται να σκοτώσει τα βακτηρίδια και αφήνει ένα κολλώδες υπόλειμμα που μπορεί να προσφέρει μόνο τροφή για ανάπτυξη περισσοτέρων βακτηρίων. Τα απολυμαντικά καθαριστικά τουαλέτας, είναι καλύτερα και φθηνότερα.

5. Όσο περισσότερο απορρυπαντικό τόσο καλύτερα;

Το περισσότερο δεν είναι πάντα και το καλύτερο, ειδικά όταν αναφερόμαστε στο καθάρισμα των ρούχων ή των βρώμικων δαπέδων. Η προσθήκη επιπλέον απορρυπαντικού καθιστά πιο δύσκολο να ξεπλυθούν τα ρούχα. Το ίδιο και με το καθαριστικό δαπέδου που σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να αφήσει κολλώδη υπολείμματα. Αν παραμείνει απορρυπαντικό στα ρούχα και καθαριστικό στο πάτωμα, λειτουργεί ως μαγνήτης βρωμιάς. Αντί να αυξάνεις την ποσότητα, φρόντισε να επιλέξεις ποιοτικά προϊόντα και να ακολουθείς πάντα πιστά τις οδηγίες.

6. Το ζεστό νερό σκοτώνει τα μικρόβια;

Το ζεστό νερό μπορεί να σκοτώσει κάποια βακτήρια, αλλά πρέπει να είναι πραγματικά καυτό και η μολυσμένη επιφάνεια πρέπει να εκτεθεί για αρκετά λεπτά σε αυτό. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι θερμοσίφωνες είναι ρυθμισμένοι σε ζεστό νερό κάτω του σημείου βρασμού, το ζεστό νερό της βρύσης δεν είναι ικανό για να σκοτώσει τα μικρόβια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 χρήσεις της μαγειρικής σόδας στο νοικοκυριό