Αναζήτηση στο Goddess.gr

Κέικ στα μικροκύματα: Όλα τα μυστικά και εύκολη συνταγή για γλυκό στο λεπτό

  • 23
  •  
  •  
  •  
    23
    Shares

Όταν πρόκειται για γλυκό, οι συνταγές που είναι γρήγορες και απλές – και βεβαίως νόστιμες – είναι πάντα οι καλύτερες. Όπως για παράδειγμα τα κέικ που φτιάχνονται σε κούπα στα μικροκύματα! Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν είναι μόνο για ζέσταμα έτοιμου φαγητού αλλά μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε για να φτιάξουμε νόστιμα αλμυρά αλλά και γλυκά. Ακόμη κι αν είσαι πρωτάρα στη μαγειρική, πλέον δε θα υπάρχει δικαιολογία. Τα κέικ στα μικροκύματα είναι τόσο εύκολα που μπορούν να τα φτιάξουν ακόμη και παιδάκια. Το Goddess.gr σου δίνει συμβουλές και μια γευστική συνταγή για κέικ σοκολάτας, έτοιμο σε 2 λέπτα!

Κέικ σε κούπα στα μικροκύματα: Όλα όσα πρέπει να προσέξεις

  1. Προσοχή στα σκεύη που θα επιλέξεις. Δες αν έχουν την ειδική σήμανση για φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Μην παραγεμίσεις την κούπα με το μείγμα του κέικ γιατί θα φουσκώσει και θα βγει απ΄έξω. Άσε του χώρο για να φουσκώσει.
  3. Το ψήσιμο στα μικροκύματα γίνεται για ελάχιστο χρόνο, σε ένα ή δύο λεπτά ανάλογα με την ισχύ του φούρνου σου. Σε καμία περίπτωση όμως πάνω από 2 λεπτά.

Κέικ σοκολάτας σε κούπα στα μικροκύματα

Υλικά για μια μεγάλη κούπα

  • 50 γραμμάρια (τέσσερις κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας πραλίνα σοκολάτας
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη λευκή ή καστανή ανάλογα με την προτίμηση
  • 5 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση συνταγής

Μέσα στην κούπα που θα χρησιμοποιήσεις για το κέικ βάζεις το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι. Σταδιακά προσθέτεις το γάλα και βούτυρο και ανακατεύεις συνέχεια και γρήγορα με ένα κουταλάκι για να μη σου σβολιάσει το μείγμα. Μόλις το μείγμα γίνει λείο, ρίξε μέσα την πραλίνα χωρίς να ανακατέψεις ξανά. Το μείγμα σου είναι έτοιμο για ψήσιμο. Βάλε το μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία, ψήσε για 1,5 με 2 λεπτά κι είναι έτοιμο! Στο 1 λεπτό θα το δεις ήδη να φουσκώνει!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Tips για τέλειες κρέπες: Μυστικά επιτυχίας και η βασική συνταγή