Αναζήτηση στο Goddess.gr

Θετική ενέργεια στην κουζίνα: 5 κανόνες του Φενγκ Σούι για ν΄ακολουθήσεις

  • 12
  •  
  •  
  •  
    12
    Shares

Όταν αναφερόμαστε στο Φενγκ Σούι ενός χώρου συνήθως σκεφτόμαστε το υπνοδωμάτιο ή το καθιστικό. Κι όμως ο χώρος που περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας δεν είναι άλλος από την κουζίνα. Το Goddess σου δίνει όλα τα μυστικά για να διαμορφώσεις την κουζίνα σου σωστά έτσι ώστε η θετική ενέργεια να ρέει ανεμπόδιστα.

Διακόσμησε την κουζίνα σου σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Άπλετο φως

Ο καλός φωτισμός είναι ζωτικός για τη σωστή ροή της ενέργειας στην κουζίνα, ειδικά αν δεν υπάρχει παράθυρο. Σε αντίθεση μάλιστα με το υπνοδωμάτιο όπου το Φενγκ Σούι επιτάσσει προσοχή στην τοποθέτηση καθρέπτη, ένας καθρέπτης στην κουζίνα μπορεί να βοηθήσει στην αντανάκλαση του φωτός διαχέοντας την θετική ενέργεια μέσα στο χώρο.Το χρώμα έχει σημασία

Πέρα από το φως, το χρώμα έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στο Φενγκ Σούι της κουζίνας. Απόφυγε τα έντονα χρώματα και δώσε προτεραιότητα σε πιο γήινα χρώματα. Αν ψάχνεις για κάτι πιο χρωματιστό, το πράσινο, το κίτρινο και το μπλε του ουρανού ή ακόμη και το ανοιχτό γκρι είναι εξαιρετικές επιλογές.  Από την άλλη, μπορείς να δώσεις χρώμα με μικρές πινελιές, όπως για παράδειγμα μια εντυπωσιακή φρουτιέρα γεμάτη με φρέσκα φρούτα που φέρνουν αφθονία και υγεία σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.

Τέχνη στην κουζίνα

Η τέχνη είναι ένας ακόμη εύκολος τρόπος να ενσωματώσεις το χρώμα στο χώρο. Ένας ωραίος πίνακας ζωγραφικής με θεματικές «κουζίνας» όπως για παράδειγμα φρούτα, καφέ, μπιστρό ή ότι άλλο επιθυμείς θα δώσει στιλ αλλά και χρώμα στο χώρο. Το στιλ είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Διάλεξε ανάμεσα σε ρεαλισμό, αφηρημένο σχέδιο, γελοιογραφία ή ότι άλλο επιθυμείς που να ανταποκρίνεται στην προσωπικότητά σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Διακόσμηση σπιτιού 2018: Οι τάσεις που πρέπει να ακολουθήσεις

Οργάνωση: Το Α και το Ω

Αν είσαι εξοικειωμένη με την έννοια του Φενγκ Σούι τότε ίσως ήδη γνωρίζεις πως η κουζίνα πρέπει να είναι πάντα τακτοποιημένη κι οργανωμένη. Διατήρησε τους πάγκους της κουζίνας καθαρούς και μην αφήνεις ακαταστασία. Βεβαιώσου επίσης πως μέσα στα συρτάρια και τα ντουλάπια δεν έχεις περιττά πράγματα παρά μόνο τα απαραίτητα.Η εστία της κουζίνας

Τέσσερα είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να σε απασχολήσουν. Λειτουργεί σωστά; Είναι καθαρή; Τη χρησιμοποιείς συχνά; Χρησιμοποιείς όλα τα μάτια της εστίας; Αν σε όλα η απάντηση είναι όχι, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς αν τελικά η ηλεκτρική κουζίνα είναι κάτι που χρειάζεσαι πραγματικά. Για το Φενγκ Σούι τα πάντα, ακόμη και τα άψυχα αντικείμενα έχουν μια ιστορία. Η εστία για παράδειγμα συνδέεται με τον πλούτο. Συνεπώς όταν αυτή δε λειτουργεί σωστά, δείχνει έλλειψη. Με το να μην εναλλάσσεις τα μάτια στα οποία μαγειρεύεις μπλοκάρεις τις νέες ευκαιρίες από τη ζωή σου ενώ όταν δεν κρατάς την ηλεκτρική κουζίνα καθαρή, δεν τιμάς τον πλούτο που έχεις. Κι όσο δε τη χρησιμοποιείς, ο πλούτος δεν «αναφλέγεται» και προάγει στασιμότητα.

Εάν θέλεις να περάσεις στο επόμενο επίπεδο, ακολουθώντας όσα προστάζει το Φενγκ Σούι, μπορείς να τοποθετήσεις έναν καθρέπτη πίσω από την ηλεκτρική κουζίνα. Θα μεγιστοποιήσει την ενέργεια του «πλούτου» ενώ ταυτόχρονα θα κάνει το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Και φυσικά, θα έχεις τον έλεγχο των πάντων, βλέποντας τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη σου την ώρα που μαγειρεύεις.