Αναζήτηση στο Goddess.gr

Ισπανικό μαντολάτο με λάδι καρύδας: Μάθε πώς θα φτιάξεις το υγιεινό γλυκό

  • 21
  •  
  •  
  •  
    21
    Shares

Αν έχεις ήδη δοκιμάσει ισπανικό μαντολάτο αμυγδάλου γνωρίζεις ήδη σε τι αναφερόμαστε. Αν πάλι απορείς για το πώς μπορεί το γλύκισμα αυτό να είναι τόσο υγιεινό, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τη συνέχεια του άρθρου. Το Goddess.gr σου προτείνει μια παραλλαγή που σίγουρα θα λατρέψεις. Το γλυκό αυτό είναι απίστευτα υγιεινό και πάνω απ΄όλα σούπερ γευστικό. Το σίγουρο είναι πως θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Μια διαφορετική εκδοχή ισπανικού μαντολάτου: Θα σε ενθουσιάσει

Συνήθως τα μαντολάτα τα αποφεύγουμε όχι διότι δεν μας αρέσουν αλλά εξαιτίας της ζάχαρης που περιέχουν αλλά και των υδρογονομένων λιπών. Από την άλλη, οι ξηροί καρποί που είναι και το βασικό συστατικό για να θεωρηθεί ένα γλυκό μαντολάτο είναι απόλυτα θρεπτικοί, πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες κι απαραίτητα φυτικά λιπαρά και φυτικές ίνες. Τα αμύγδαλα δε, με τα οποία φτιάχνονται τα μαντολάτα περιέχουν επίσης εκτός των παραπάνω και μια καλή ποσότητα ασβεστίου, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετική εναλλακτική του γάλατος. Σε αυτό το πλαίσιο, γιατί να στερηθούμε ένα τέτοιο γλύκισμα αν μπορεί να βρεθεί εναλλακτική που μας γλιτώνει από όλες τις ανεπιθύμητες θερμίδες;

Στην εκδοχή του γλυκού που προτείνουμε εξαλείφονται εντελώς όλα τα ανθυγιεινά λίπη και αντικαθίστανται με λάδι καρύδας αντί άλλου λίπους και στέβια αντί ζάχαρης. Εναλλακτικά αν δεν προτιμάς τη στέβια μπορείς να δοκιμάσεις να την αντικαταστήσεις με σιρόπη αγάβης ή έστω καστανή ζάχαρη.

Η συνταγή: Ισπανικό μαντολάτο με λάδι καρύδας και στέβια

Υλικά

Θα χρειαστείς:

300 γραμμάρια αμύγδαλα.
4 κουταλιές της σούπας (56 g) λάδι καρύδας.
2 κουταλιές της σούπας (30 ml) στέβια σε σιρόπι ή σιρόπι αγάβης

Παρασκευή

Λιώνεις το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί και ανακατεύεις με τη στέβια. Προσθέτεις τα αμύγδαλα και ανακατεύεις το μείγμα με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, βάζεις το μείγμα σε ένα καλούπι σιλικόνης ή σε ρηχό ταψί, καλύπτεις με πλαστική μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο. Το λάδι καρύδας θα στερεοποιηθεί και το γλύκισμα θα είναι έτοιμο!