Αναζήτηση στο Goddess.gr

5 ιδέες για να δώσεις γεύση κι άρωμα στα νηστίσιμα πιάτα

  • 19
  •  
  •  
  •  
    19
    Shares

Πώς θα προσθέσεις γεύση και άρωμα σε πιάτα δίχως ένταση χωρίς να αυξήσεις τις θερμίδες και τα λιπαρά, κατά τη νηστεία; Υπάρχουν λύσεις υγιεινές! Σου δίνουμε ιδέες για γευστικούς πειραματισμούς για νόστιμα νηστίσιμα πιάτα.

Λεμονάκι μυρωδάτο

Γεμάτο βιταμίνες και απίστευτα αναζωογονητικό, ο χυμός λεμονιών είναι ένα υγιεινό συστατικό χωρίς λιπαρά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να προσθέσεις γεύση στα μαλάκια, στις σαλάτες, στα βραστά λαχανικά κι άλλα πιάτα της νηστείας. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με ψιλοκομμένο κόλιαντρο και καρυκεύματα σε όλες τις σαλάτες και τα νηστίσιμα δίνοντας άρωμα και γεύση. Είναι κάτι που οφείλεις να δοκιμάσεις όχι μόνο επειδή θα κάνει τα νηστίσιμα πιάτα γευστικότερα αλλά κι επειδή θα σε βοηθήσει να μειώσεις το αλάτι.



Δοκίμασε διάφορες ποικιλίες ξιδιού

Μηλόξιδο, ξίδι ροδιού, μπαλσάμικο με ή χωρίς μέλι, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σου. Ιδιαίτερες ποικιλίες ξιδιού μπορούν να μετατρέψουν το πιο απλό νηστίσιμο πιάτο σε γκουρμέ δίνοντας στο φαγητό ξεχωριστή γεύση κι άρωμα που δε μπορείς να πετύχεις όσα μπαχαρικά και βότανα κι αν χρησιμοποιήσεις.

Μπαχαρικά και στα λαχανικά

Δεν είναι μόνο τα λευκά και κόκκινα κρέατα ή τα ψάρια που αναδεικνύονται με τα μπαχαρικά. Λίγο κάρυ, ρίγανη, λευκό πιπέρι ή ακόμη και φασκόμηλο μπορούν να απογειώσουν τα λαχανικά και κάθε άλλο νηστίσιμο πιάτο. Το όφελος και σε αυτή την περίπτωση είναι διπλό. Προσθέτοντας μπαχαρικά μειώνεις το αλάτι που προκαλεί κατακράτηση υγρών. Έτσι απολαμβάνεις κάθε μπουκιά χωρίς ενοχές.

Πειραματίσου με μουσταρδόμελο

Έχεις φάει ψητές πατάτες με μουστάρδα και μέλι; Αν όχι ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις. Όσο για τις σαλάτες, είναι μια υπέροχη σος που σε βοηθά να τις κάνεις σούπερ γευστικές. Για ακόμη πιο ιδιαίτερη γεύση δοκίμασε να αναμείξεις χυμό πορτοκαλιού με μουστάρδα και μέλι και δε θα χάσεις.



Μη φοβάσαι τα καυτερά

Αν σου αρέσουν τα καυτερά θέλεις να δώσεις στα θαλασσινά μια πιο ασιατική γεύση όπως πχ η κουζίνα της Ταϊλανδής κουζίνα δοκίμασε να προσθέσεις καυτερά πιπέρια όπως πχ το πιπέρι καγιέν, ταμπάσκο ή και τσίλι.