Αναζήτηση στο Goddess.gr

2 γλυκά με ζελέ για να δοκιμάσεις

  • 9
  •  
  •  
  •  
    9
    Shares

Το ζελέ είναι από τα πιο δροσιστικά γλυκά του καλοκαιριού, απαλλαγμένο από ενοχές θερμίδων. Νόστιμο και διαιτητικό δίνει λύση στις λιγούρες για γλυκό ενώ ταυτόχρονα είναι ελαφρύ για την εποχή. Κι αν νομίζεις πως το ζελέ τρώγεται μόνο με τον κλασικό τρόπο, το Goddess.gr σου αποδεικνύει το αντίθετο, προτέινοντάς σου ιδιαίτερες, γρήγορες κι απίστευτα γευστικές συνταγές με ζελέ.

1. Ζελέ κόκκινου κρασιού με φρούτα

Λίγο κόκκινο κρασί και φρούτα εποχής της προτίμησής σου είναι τα βασικά που χρειάζεσαι για αυτή τη συνταγή.

Θα χρειαστείς

  • 3 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
  • 1 κονσέρβα ανανά σε σιρόπι
  • 2 φάκελοι ζελατίνης
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 κονσέρβα ροδάκινα σε σιρόπι
  • Δαμάσκηνα

Παρασκευή

Κατ ‘αρχάς, παρασκευάζεις τη ζελατίνη διαλύοντάς την στο νερό και την αφήνεις στην άκρη.

Στη συνέχεια αφού ανοίξεις την κονσέρβα του ανανά και του ροδάκινου, κρατάς 3 φλυτζάνια από το σιρόπι και στη συνέχεια κόβεις τα φρούτα σε μικρά κομματάκια.

Παράλληλα ζεσταίνεις το κόκκινο κρασί μαζί με τα δαμάσκηνα για να μαλακώσουν. Τα βγάζεις σε ένα μπολ, ρίχνεις τα τρία φλιτζάνια σιροπιού που έχεις κρατήσεις από τις κονσέρβες και τα ψιλοκομμένα φρούτα και ανακατεύεις. Προσθέτεις τη ζελατίνη, ανακατεύεις και μοιράζεις το μείγμα σε καλούπια για να σταθεροποιηθεί. Έτοιμο το γλυκό!


2. Γλυκό με κρέμα και μπισκότα

Θα χρειαστείς

  • 2 φακελάκια ζελέ ότι μας αρέσει
  • 2 ποτήρια ζεστό νερό και 2 ποτήρια παγωμένο νερό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου βανίλια
  • ζάχαρη (ανάλογα με τις προτιμήσεις σου)
  • βανίλια
  • 2 πακέτα μπισκότα

Παρασκευή

Εν πρώτοις στρώνεις σε ένα ταψί μια στρώση από μπισκότα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πτι μπερ ή μπισκότα τύπου digestive ανάλογα με τις γευστικές σου προτιμήσεις. Σε μια κατσαρόλα φτιάχνεις την κρέμα αραβοσίτου, σύμφωνα με τις οδηγίες, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.

Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, τη ρίχνεις χωρίς να κρυώσει πάνω από τα μπισκότα, ώστε να τα καλύψει. Αφήνεις να κρυώσει η κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου για να τη βάλεις στη συνέχεια μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα ή και περισσότερο, μέχρι να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Εν συνεχεία, διαλύεις το ζελέ στο καυτό νερό κι ανακατεύεις καλά για να διαλυθεί. Προσθέτεις 2 ποτήρια παγωμένο νερό. Βγάζεις το ταψί από το ψυγείο και ρίχνεις από πάνω το ζελέ προσεκτικά. Βάζεις και πάλι το ταψί στο ψυγείο γοια να πήξει το ζελέ. Μετά από 2 με 3 ώρες το γλυκό είναι έτοιμο!