Αναζήτηση στο Goddess.gr

Πώς θα βάψεις τα πασχαλινά αβγά με φυτικές βαφές;

  • 9
  •  
  •  
  •  
    9
    Shares

Γιατί να αγοράζεις βαφές με χρωστικές όταν η Μητέρα Φύση σου δίνει τη λύση για να βάψεις τα πασχαλινά αβγά με απόλυτα φυσικό τρόπο, με φυτικές βαφές χρησιμοποιώντας άνθη, λαχανικά και μπαχαρικά; Το αποτέλεσμα θα βγει εξίσου εντυπωσιακό κι έχεις αρκετές επιλογές στη χρωματική παλέτα. Μάθε περισσότερα και φτιάξε τα φυσικά πασχαλινά αβγά που προτείνει η Goddess.

Διάλεξε χρώμα

Θα εκπλαγείς με το πόσα φρούτα και λαχανικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Διάλεξε αυτά που προτιμάς, αγόρασε τα απαραίτητα και ξεκίνα!

Για κόκκινο/ροζ χρώμα: παντζάρι ή πέταλα από κόκκινα τριαντάφυλλα (ανάλογα με το χρώμα θα βράσουμε μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσότητα – ο ζωμός από 6 κομμένα και βρασμένα παντζάρια είναι η μέση λύση)Για μπλε/μοβ: Κόκκινο λάχανο (απαιτείται ο βρασμός ενός ολόκληρου μεγάλου λάχανου σε ένα λίτρο νερό)

Για κίτρινο χρώμα: κρόκος Κοζάνης, κύμινο ή φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού (όσο περισσότερη ποσότητα, τόσο πιο έντονο το χρώμα)

Για πορτοκαλί: κουρκουμάς με ξίδι, άσπρα ξερά κρεμμύδια ή πορτοκαλάδα. (Για πιο έντονο χρώμα μπορείς να προσθέσεις πάπρικα κατά το βράσιμο της βαφή)ς.

Για καφέ αβγά: καφές (απαιτούνται τουλάχιστον 250 γραμμάρια καφέ)

Για πράσινα αβγά: σπανάκι ή μαϊντανός (απαιτείται τουλάχιστον ένα κιλό για να δώσουν χρώμα)

Αυγά κεράκια σε τσόφλι; Δοκίμασέ το!

Πρώτα θα βράσεις τα αβγά

Βάλε τα αβγά σου σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό έτσι ώστε να καλύπτονται τα αβγά μέχρι πάνω. Μόλις το νερό φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού κλείσε το μάτι της κουζίνας κι άσε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι με κλειστό το καπάκι για 20 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα συνεχιστεί ο βρασμός χωρίς το έντονο κόχλασμα που ευθύνεται για το σπάσιμο των αβγών.Βράσε τις φυτικές βαφές

Τα περισσότερα φυσικά υλικά – ειδικά αν πρόκειται για λαχανικά – πρέπει να βράσουν για να δώσουν την επιθυμητή ένταση χρώματος. Γέμισε μια κατσαρόλα με την απαραίτητη δοσολογία σε ένα λίτρο νερό, όπως την έχουμε ήδη αναφέρει παραπάνω και σιγόβρασε μέχρι να είσαι ικανοποιημένη από το χρώμα. Η μόνη φυσική βαφή που δεν χρειάζεται βράσιμο είναι οι χυμοί φρούτων, όπως το πορτοκάλι.

Βάψε τα αβγά

Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου – φορώντας γάντια – βύθισε τα αβγά μέσα στην έτοιμη φυσική βαφή που έχεις φτιάξει. Σε αντίθεση με τις βαφές εμπορίου, οι φυσικές βαφές θέλουν αρκετή ώρα για να δώσουν χρώμα. Βύθισε τα αβγά σου για τουλάχιστον 30 λεπτά μέσα στη βαφή. Μια καλή τεχνική είναι να τα βάλεις καλυμμένα με τη βαφή μέσα στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ.