Αναζήτηση στο Goddess.gr

DIY: Φτιάξε κεριά με τσόφλια αβγών για το Πάσχα

 • 7
 •  
 •  
 •  
  7
  Shares

Το Πάσχα πλησιάζει και ήδη έχουμε αρχίσει να στολίζουμε το σπίτι μας κατάλληλα για να μπούμε στο κλίμα των ημερών. Ένας πολύ ωραίος τρόπος είναι να το γεμίσεις με πασχαλινά αβγά – βαμμένα με βαφές εμπορίου ή φυτικές, οικολογικές βαφές – αλλά και με κεριά πολύχρωμα. Αν θέλεις να πρωτοτυπήσεις, σου δείχνουμε έναν ωραίο τρόπο να φτιάξεις πολύχρωμα κεριά σε σχήμα αβγών εύκολα και με απλά υλικά.

Θα περάσεις το χρόνο σου δημιουργικά και θα διακοσμήσεις το σπίτι και το πασχαλινό τραπέζι με τη δικιά σου πινελιά όπως πάντα κάνει μια πραγματική Goddess. Αντί λοιπόν για απλά ρεσώ ή αγοραστά κεριά, φέτος κάνε τη διαφορά και φτιάξε τα δικά σου κεράκια σε σχήμα αβγού χρησιμοποιώντας τσόφλια.
Τι θα χρειαστείς για την κατασκευή

 1. Αβγά
 2. Φιτίλια
 3. Τρίμμα κεριού
 4. Βαφή αβγών στο χρώμα της αρεσκείας σου (προαιρετικά).

Πώς θα τα φτιάξεις; Η διαδικασία βήμα –βήμα

1ο βήμα

Σπάσε προσεκτικά το πάνω μέρος του αβγού κάνοντας μια μικρή τρύπα. Αδειάζεις το περιεχόμενο σε ένα μπολ και το κρατάς για να το εκμεταλλευτείς σε κάποια συνταγή. Κρατάς τα τσόφλια των αβγών και τα πλένεις προσεκτικά ώστε να μη σπάσουν. Αν θέλεις μπορείς να τα αφήσεις μέσα σε ένα μπολ με νερό και υγρό πιάτων για αρκετές ώρες και να τα ξεπλύνεις στη συνέχεια, ώστε να φύγει κάθε μυρωδιά.

2ο βήμα (προαιρετικό)

Αφού τελειώσεις με αυτή τη διαδικασία ήρθε η ώρα της βαφής. Διάλεξε τα χρώματα της αρεσκείας σου και ξεκίνα! Βύθισε τα τσόφλια μέσα σε διαλυμένη σε νερό βαφή εμπορίου για πασχαλινά αβγά. Βγάλε τα κι άσε τα να στεγνώσουν καλά.3ο βήμα

Αφού τελειώσεις και με αυτή τη διαδικασία, λιώσε τα τρίμματα κεριού και γέμισε προσεκτικά κάθε αυγό μέχρι σχεδόν στο χείλος τους. Και φυσικά μη ξεχάσεις να βάλεις στο κέντρο το φιτίλι καθώς γεμίζεις το κάθε τσόφλι. Αφήνεις τα κεριά σου να στεγνώσουν μέσα στις αβγοθήκες μέχρι να πήξει το κερί κι έτοιμα τα διακοσμητικά σου!

Παραλλαγή:

Εναλλακτικά μπορείς να μη βάψεις τα αβγά. Να κάνεις μια μικρή τρυπούλα κι αφότου τα γεμίσεις να σπάσεις το τσόφλι και να μείνει μόνο το κερί.

https://www.instagram.com/p/BgXE-nBl-AO/?hl=en&tagged=eggcandles