Αναζήτηση στο Goddess.gr

Πώς θα φτιάξεις το απόλυτο ντιπ γκουακαμόλε

  • 9
  •  
  •  
  •  
    9
    Shares

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τα πάρτι και τις φιλικές μαζώξεις από ένα ωραίο ντιπ γκουακαμόλε που μπορείς να σερβίρεις με κριτσίνια, τσιπς πατάτας ή τα κλασικά ντορίτος (τσιπς καλαμποκιού).

To Goddess.gr σου δίνει όλα τα μυστικά για να φτιάξεις το πιο νόστιμο ντιπ γκουακαμόλε και όλες τις συμβουλές για να διαλέξεις τα σωστά αβοκάντο. Κλέψε τα μυστικά μας και δοκίμασε να φτιάξεις τη συνταγή.

Το μυστικό για νόστιμο ντιπ γκουακαμόλε

Το βασικό για νόστιμο ντιπ γκουακαμόλε δεν είναι άλλο από το ώριμο αβοκάντο! Πριν το αγοράσεις, πίεσέ το λίγο κοντά στο κλωνάρι του για να είσαι σίγουρη πως παίρνεις το σωστό! Αν δεις πως πιέζεται τότε είναι ώριμο.

Αυτή είναι η τέλεια συνταγή γκουακαμόλε

Τι θα χρειαστείς

  • 2 ώριμα αβοκάντο το 1 μέτριο ψιλό
  • 1 κομμένο κρεμμύδι
  • ντομάτα κοκνασέ 1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά κι αν αντέχεις τα καυτερά)
  • 1/3 φλιτζάνι κόλιαντρο
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • μισό λάιμ

Βήμα 1

Καθαρίζεις το αβοκάντο: Κόψε το αβοκάντο στη μέση κατά μήκος, ξεκινώντας από τη στενή του βάση. Αφού το χωρίσεις σε δύο μέρη, στρίβοντας τα 2 κομμάτια προς αντίθετες κατευθύνσεις, με ένα κουτάλι βγάλε τη σάρκα των δύο αβοκάντο σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Πολτοποίησέ το: Χρησιμοποίησε ένα πιρούνι για να πολτοποιήσεις το αβοκάντο μέχρι να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα. Αν βέβαια θέλεις μπορείς να αφήσεις και πιο μεγάλα κομματάκια, αν είσαι fan του χοντροκομμένου γκουακαμόλε. Όλα είναι θέμα γούστου κι επιλογής.

Βήμα 3

Ανακάτεψέ το: Ρίξε μέσα το κρεμμύδι, τη ντομάτα και την καυτερή πιπεριά. Ανακάτεψε καλά το μείγμα των λαχανικών με τον πολτό του αβοκάντο. Πρόσθεσε κόλιαντρο και αλάτι και το χυμό λάιμ. Το αβοκάντο είναι έτοιμο για να σερβιριστεί.

Παραλλαγές

Για πιο εξωτική και δροσιστική γεύση μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις ανανά ή ρόδι στη συνταγή ενώ για πιο “καπνιστό” αποτέλεσμα λίγο μπέικον ή άλλο αλλαντικό. Όλα είναι θέμα γούστου στη μαγειρική.

Προσοχή: Το αβοκάντο είναι από τα φρούτα που μαυρίζουν εξαιρετικά γρήγορα γι΄αυτό καθάρισέ το λίγο πριν φτιάξεις και σερβίρεις το ντιπ. Η καλύτερη τακτική είναι να έχεις ψιλοκόψει όλα τα υπόλοιπα υλικά για να μείνει για εκείνη τη στιγμή μόνο το καθάρισμα και η πολτοποίηση του αβοκάντο. Μόλις το φτιάξεις κλείσε το καλά με διάφανη μεμβράνη.