Αναζήτηση στο Goddess.gr

Tips για να διακοσμήσεις σωστά ένα στενό χολ

  • 8
  •  
  •  
  •  
    8
    Shares

Το χολ είναι από τους χώρους του σπιτιού που δύσκολα αξιοποιούνται και συνήθως δείχνουν γυμνοί και δίχως περιθώρια για ιδιαίτερη διακόσμηση. Κι όμως, ακολουθώντας μερικές συμβουλές του Goddess.gr, το σημείο αυτό του σπιτιού μπορεί να δείξει υπέροχο! Αν και δεν αποτελεί προτεραιότητα, η διακόσμηση ενός στενού χολ – διαδρόμου, θα κάνει τη διαφορά στο χώρο σου.

Το συχνότερο λάθος στη διακόσμηση του χολ

Τι πιο συχνό λάθος που κάνουμε όταν θέλουμε να διακοσμήσουμε ένα στενό διάδρομο είναι πως καταφεύγουμε στη λύση της κορνίζας και των φωτογραφιών στον τοίχο. Δυστυχώς όμως πέρα από διόλου πρωτότυπη, η λύση αυτή είναι κι άκρως βαρετή διακοσμητικά.

Πώς να διακοσμήσεις ένα στενό χολ

1. Καθρέπτης

Ένας καθρέπτης είναι ιδανικός για τη διακόσμηση ενός στενού διαδρόμου κι αυτό γιατί δίνει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου κι ευρύτερου χώρου ενώ ταυτόχρονα διαχέει το φως. Μπορείς να κρεμάσεις έναν καθρέπτη πάνω από ένα στενό έπιπλο ή και δίχως την ύπαρξή του. Για να πρωτοτυπήσεις, διάλεξε ένα ιδιαίτερο σχέδιο πχ ωοειδές ή οκτάγωνο ή έναν κλασικό τετράγωνο ή ορθογώνιο καθρέπτη με διακοσμημένο πλαίσιο που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα.

2. Στενό έπιπλο

Ένα στενό έπιπλο, δίχως συρτάρια όπως για παράδειγμα ένα έπιπλο εισόδου είναι επίσης μια πολύ καλή λύση για ένα στενό διάδρομο. Επιτρέπει την εναπόθεση χρηστικών αντικειμένων καθημερινής χρήσης όπως για παράδειγμα κλειδιά και πορτοφόλι πάνω σε αυτό αλλά και διάφορων διακοσμητικών στοιχείων. Προσοχή βέβαια μην το παρακάνεις. Δύο κεριά, ένα διακοσμητικό βάζο ή ένα γλαστράκι αρκούν για να διακοσμήσουν το έπιπλο και το χολ.

3. Διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα

Αν έχεις έναν ευρύχωρο κι όχι πολύ στενό διάδρομο θα μπορούσες να τολμήσεις να βάλεις ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο όπως για παράδειγμα ένα φωτιστικό δαπέδου, ένα φυτό εσωτερικού χώρου ή και ένα έργο τέχνης όπως για παράδειγμα ένα άγαλμα, αγγείο ή ακόμη και μεγάλο καλάθι που θα χρησίμευε και ως χώρος αποθήκευσης.

4. Αυτοκόλλητο τοίχου

Στο εμπόριο θα βρεις διακοσμητικά αυτοκόλλητα τοίχου σε διάφορα μεγέθη και με παραστάσεις κάθε γούστου. Είναι μια υπέροχη ιδέα για τη διακόσμηση κάθε επιφάνειας. Στην περίπτωση ενός εξαιρετικά στενού διαδρόμου που δεν επιτρέπει πολλές παρεμβάσεις διακόσμησης λόγω έλλειψης χώρου, η λύση αυτή είναι ιδανική.