Αναζήτηση στο Goddess.gr

Φυτά εσωτερικού χώρου που λειτουργούν ως statement στοιχεία

  • 16
  •  
  •  
  •  
    16
    Shares

Δέντρα ή φυτά εσωτερικού χώρου έχουν παρόμοια λειτουργία με κάποιο έπιπλο, με μια βασική διαφορά. Ο ρόλος του είναι διττός: τόσο διακοσμητικός, όσο και για να ταξιδεύει το μυαλό! Το Goddess.gr κατά καιρούς έχει θίξει το ζήτημα, προτείνοντας λύσεις για το μπάνιο αλλά και άλλους χώρους του σπιτιού. Σήμερα, θα εξετάσουμε το θέμα από την οπτική ενός Statement! Σου προτείνουμε φυτά εσωτερικού χώρου που θα κάνουν τη διαφορά και θα δώσουν μια ιδιαίτερη πινελιά στο χώρο σου.Εσπεριδοειδή

Υπάρχουν ποικιλίες εσπεριδοειδών κατάλληλες για εσωτερικούς χώρους. Το άρωμα των καρπών, τα άνθη των εσπεριδοειδών αλλά και το φύλλωμά τους, τα καθιστά από τα πιο δημοφιλή δέντρα για να διακοσμήσουν όμορφα ένα χώρο. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι πως το φυτό πρέπει να τοποθετηθεί σε σημείο με αρκετό φως ηλίου και πως θέλει συχνό πότισμα.

Γιούκα

Οι ποικιλίες γιούκα – υπάρχουν διάφορα είδη του φυτού – είναι εξαιρετικά ανθεκτικές ενώ το φύλλωμα είναι ιδιαίτερο και ταιριάζει στην εσωτερική διακόσμηση κάθε σπιτιού, είτε κινείσαι σε κλασικό στιλ, είτε πιο μοντέρνο. Καλό βέβαια είναι να τοποθετήσεις το φυτό σε δωμάτιο ε φως και μακριά από καλοριφέρ ή ρεύμα αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς να καθαρίσεις σωστά τα φύλλα από τα φυτά

Γκουσμάνια

Με πατρίδα του Περού, αυτό το φυτό θα δώσει μια πολύχρωμη και ιδιαίτερη πινελιά στο χώρο σου. Θα το βρεις σε ατομικό γλαστράκι ή και μέσα σε ανθοσυνθέσεις ενώ μπορεί να τοποθετηθεί σε σημεία ακόμη και με μέτριο φωτισμό και είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες.Φίκος

Ο φίκος θεωρείται επίσης από τα πιο σικ και όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου. Το έντονο πράσινο χρώμα του δίνει άλλο αέρα σε κάθε χώρο. Τα μεγάλα φύλλα του και η δυνατότητα διαμόρφωσης του φυτού ανάλογα με τις ανάγκες το καθιστούν διακοσμητικό εργαλείο. Δε χρειάζεται πολύ φως με αποτέλεσμα να μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία και δωμάτια του σπιτιού ενώ ένα ακόμη πλεονέκτημά του είναι το γεγονός πως πρόκειται από τα καλύτερα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα και απορροφούν την υγρασία του χώρου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κάνε το μπάνιο σου τροπικό spa με αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου!