Αναζήτηση στο Goddess.gr

Ρουστίκ: Η νέα τάση στο νιπτήρα φέρνει το τέλος εποχής για το λευκό

  • 4
  •  
  •  
  •  
    4
    Shares

Όταν μιλάμε για νιπτήρα το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι το λευκό χρώμα. Κι όμως η τάση τα τελευταία χρόνια θέλει σκουρόχρωμα υλικά και ρουστίκ νιπτήρα και διάθεση στο μπάνιο.

Το μπάνιο ήταν από τα πιο παραμελημένα δωμάτια του σπιτιού με καθαρά χρηστική αξία. Στην πραγματικότητα όμως αποτελεί, μαζί με την κρεβατοκάμαρα, χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας κι ως τέτοιον οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε.

Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια οι διακοσμητές δημιουργούν τάσεις για μπάνια που μεταμορφώνονται σε χώρους ευεξίας. Με τις κατάλληλες πινελιές ένα μπάνιο προσωποποιείται και αποκτά χαρακτήρα. Κάποιοι προτιμούν το χρώμα, με την προσθήκη φυτών εσωτερικού χώρου ή διακοσμητικών στοιχείων κι άλλοι επιλέγουν ένα πιο βιομηχανικό ή ρουστίκ στιλ με οδηγό την απλότητα. Αυτό το αίσθημα μάλιστα του λιτού είναι που δημιουργεί ηρεμία.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κάνε το μπάνιο σου τροπικό spa με αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου 

Ρουστίκ νιπτήρας: η τάση που ήρθε για να μείνει

Η τάση του σκουρόχρωμου και ρουστίκ νιπτήρα έχει κάνει δειλά- δειλά την εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει ακάθεκτη. Το ρουστίκ έχει κερδίσει τις καρδιές των διακοσμητών και των πελατών τους και εξαπλώνεται σε κάθε χώρο του σπιτιού, με κυρίαρχο το μπάνιο. Σκυρόδεμα, πέτρα, χαλκός, γρανίτης, ξύλο αλλά και σύνθεση υλικών δημιουργούν νιπτήρες στο χρώμα του γκρι, του χαλκού, ακόμη και του μαύρου.

Εξ΄ολοκλήρου ρουστίκ μπάνιο ή πινελιές;

Όλα είναι θέμα προσωπικής επιλογής και προτιμήσεων. Ένα μπάνιο ρουστίκ δημιουργεί μια ζεστή και οικεία αίσθηση, προσφέροντας χαλαρωτική ατμόσφαιρα και επιτρέποντάς μας να έρθουμε πιο κοντά στη φύση. Πέτρα, ξύλο και μέταλλο συνδυάζονται όλα μαζί για ένα χώρο χαλάρωσης και ευεξίας. Χωρίς φυσικά να σημαίνει πως η επιλογή ενός σκουρόχρωμου νιπτήρα επιβάλλει τη ρουστίκ διακόσμηση, όλα είναι θέμα προσωπικότητας και η τάση επιτρέπει το «πάντρεμα» διαφορετικών στιλ.

Ένας ρουστίκ νιπτήρας μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε ένα ντιζαινάτο και φωτεινό μπάνιο, όπως επίσης και σε ένα χώρο με πιο vintage διάθεση ή ακόμη και σε ένα country style μπάνιο, που επίσης αποτελεί τάση τα τελευταία χρόνια. Σε κάθε περίπτωση πάντως η υιοθέτηση της τάσης έχει ένα κεντρικό άξονα: τέλος εποχής για τον λευκό νιπτήρα