Αναζήτηση στο Goddess.gr

Γράμματα στη διακόσμηση και πώς θα υιοθετήσεις την νέα τάση

  • 3
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares

Ψάχνεις νέους τρόπους και στιλ διακόσμησης; Τι θα έλεγες να εντάξεις τα γράμματα στη διακόσμηση ως βασικό στοιχείο σε διάφορα δωμάτια και χώρους του σπιτιού; Είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για να ανανεώσεις το σπίτι, είτε πρόκειται για υπνοδωμάτιο, είτε για σαλόνι, ακόμη και για το μπάνιο ή το μπαλκόνι. Τα γράμματα ταιριάζουν σε κάθε χώρο του σπιτιού, αρκεί να δένουν με το ύφος της διακόσμησης και με τα χρώματα αλλά όποιο κι αν είναι το στιλ που έχεις υιοθετήσει, σίγουρα θα βρεις τα κατάλληλα γράμματα που θα δέσουν με το σύνολο. Στην αγορά υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη και στιλ για να βρεις αυτό που αναζητάς. Το Goddess.gr σου δίνει μερικές συμβουλές για να εντάξεις τα γράμματα στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

1. Μάρκαρε το χώρο

Μια ωραία ιδέα για να εντάξεις τα γράμματα στη διακόσμηση του χώρου σου είναι να περιγράψεις με αυτά τη χρήση ενός χώρου όπως για παράδειγμα στην κουζίνα ή το μπάνιο. Οι λέξεις “EAT” “BATH” ή άλλες που ταιριάζουν σε αυτά τα δωμάτια του σπιτιού θα δώσουν μια μοντέρνα πινελιά. Αντίστοιχα για άλλους χώρους του σπιτιού όπως το καθιστικό θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τα γράμματα για να δημιουργείς θετικά συναισθήματα ή διάθεση ηρεμίας και γαλήνης πχ «CALM» ενώ μια ρομαντική πινελιά στο υπνοδωμάτιο δημιουργείται με λέξεις όπως το «LOVE» ή το «DREAM».

https://www.instagram.com/p/BQON9fzBfAO/

 

2. Πες το με μια φράση

Αν η προηγούμενη ιδέα δε σε ενθουσίασε, ίσως να προτιμάς το statement. Διάλεξε ένα γυμνό από κάδρα κι άλλα διακοσμητικά τοίχο του δωματίου για να γράψεις μια φράση που σε χαρακτηρίζει. Διάλεξε το ύφος και το στιλ των γραμμάτων που επιθυμείς και φτιάξε ένα σημείο που δύσκολα θα περνάει απαρατήρητο. Η ιδέα είναι εξαιρετική για ένα μοντέρνο σαλόνι ή και υπνοδωμάτιο.

3. Γέμισε έναν άδειο χώρο

Με ένα και μόνο γράμμα μπορεί να αναδειχθεί μια γωνιά ή ένα σημείο του σπιτιού που πριν έμοιαζε άδειο. Αν το μέγεθος είναι αρκετά μεγάλο, το γράμμα που θα επιλέξεις θα σταθεί στο χώρο σε θέση έργου τέχνης δημιουργώντας μια όμορφη και ιδιαίτερη πινελιά.

https://www.instagram.com/p/BLIsnOnA3Yy/

 

4. Δώσε έμφαση σε ένα έργο τέχνης

Μπορεί ένα γράμμα να σταθεί μόνο του σε ένα χώρο αλλά αν τοποθετηθεί δίπλα από έργα τέχνης, φωτογραφίες ή διακοσμητικά αντικείμενα παίζοντας με αντιθέσεις και υφές, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά φανταστικό κι ο τοίχος σου δε θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα διάσημες γκαλερί.5. Στήριγμα βιβλίων

Πρακτική λύση αλλά εξίσου όμορφη διακοσμητικά είναι η χρήση γραμμάτων ως στηριγμάτων για τα βιβλία. Με αυτό τον τρόπο δίνεις μια ευχάριστη διακοσμητική πινελιά στις απλές ραφιέρες και τη βιβλιοθήκη.