Αναζήτηση στο Goddess.gr

5 ιδέες για εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

  • 1
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

Αν φέτος θέλεις να κάνεις τη διαφορά και να στολίσεις ένα εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο σου έχουμε τη λύση. Το Goddess.gr σου προτείνει τις πιο μοντέρνες και έξυπνες ιδέες για να στολίσεις φέτος το σπίτι σου δίνοντας μια ιδιαίτερη νότα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δεις έξω από το πλαίσιο και να χρησιμοποιήσεις καθημερινά αντικείμενα που θα λάβουν τη θέση του παραδοσιακού δέντρου. Ιδού μερικές εφευρετικές ιδέες.

1. Δέντρο από στοίβα βιβλίων

Αυτό το δέντρο δε θα ενθουσιάσει μόνο τους λάτρεις της λογοτεχνίας. Είναι ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό για το χώρο που και σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις μερικά βιβλία σε διάφορα μεγέθη, να τα στοιβάξεις ασύμμετρα κατά τα πρότυπα της φωτογραφίας και να το περιβάλεις με φωτάκια.

 

2. Σκάλα αντί δέντρου

Σε παλαιότερο άρθρο έχουμε ήδη δώσει ιδέες για χρήσεις της σκάλας, από ραφιέρα και κομοδίνο μέχρι ένα ιδιαίτερο έπιπλο μέσα στο χώρο, η σκάλα μπορεί να έχει και τη θέση ενός εναλλακτικού δέντρου. Το σχήμα της προσφέρεται για στολισμό. Στα σκαλοπάτια μπορούν να τοποθετηθούν στολίδια περικλειόμενα από πολύχρωμα φωτάκια. 

3. Κούκλα μοντέλο

Τα καλούπια κούκλας που έχουν οι μεγάλοι μόδιστροι για μοντέλο ή κάποιο αντίστοιχο διακοσμητικό έπιπλο που ίσως διαθέτεις μέσα στο χώρο σου, μπορεί να στολιστεί δίνοντας ένα πραγματικά όμορφο αποτέλεσμα.

4. Δέντρο από κλαδιά

Με μερικά κλαδιά και λίγα λαμπάκια μπορείς να κάνεις μια όμορφη διακοσμητική γωνιά που κάθε Χριστούγεννα για λειτουργεί ως εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο προσθέτοντας λαμπάκια και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου ως έργο τέχνης. Κόψε μερικά κλαδιά σε διαφορετικά μεγέθη και στερέωσέ τα στον τοίχο, ξεκινώντας από κάτω με το μεγαλύτερο και ανεβαίνοντας προς το μικρότερο, έτσι ώστε να σχηματίζεται μια πυραμίδα ή με λίγη φαντασία ένα αφαιρετικό δέντρο.

5. Δέντρο από φωτογραφικό κολάζ

Μια κατασκευή με φωτογραφικό κολάζ είναι επίσης μια έξυπνη ιδέα. Μπορείς να επιλέξεις μια μεγάλη αφίσα ενός δέντρου την οποία θα κόψεις σε μικρότερα κομμάτια έτσι ώστε να συνθέσεις ένα κολάζ ή να δημιουργήσεις ένα δέντρο με αγαπημένες σου φωτογραφίες, με χειμερινά τοπία και χριστουγεννιάτικες εικόνες.