Αναζήτηση στο Goddess.gr

Έξυπνοι τρόποι για ανέξοδη ανακαίνιση στην κουζίνα

  •  
  •  
  •  
  •  

Ψάχνεις τρόπους για να ανανεώσεις το χώρο της κουζίνας χωρίς πολλά έξοδα; Το Goddess.gr σου έχει λύσεις. Η κουζίνα είναι από τα δωμάτια αυτά στα οποία περνάμε μεγάλο μέρος της ημέρας, μαγειρεύοντας, τρώγοντας με οικογένεια και φίλους ή κάνοντας διάφορες άλλες εργασίες. Με άλλα λόγια, είναι από τα δωμάτια στα οποία οφείλουμε να δώσουμε σημασία. Παρακάτω σου προτείνουμε τρόπους για να ανανεώσεις την όψη του χώρου χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα, εύκολα και οικονομικά.

Άλλαξε τα πλακάκια χωρίς να βάλεις νέα

Ανακαίνιση δε σημαίνει απαραίτητα σπάσιμο τοίχων, ενοποίηση χώρων ή αλλαγή ντουλαπιών. Μπορεί να γίνει και με πιο απλές εργασίες, όπως για παράδειγμα μικρές αλλαγές στα πλακάκια. Στο εμπόριο υπάρχουν είτε ειδικές μπογιές για να αλλάξεις το χρώμα στα πλακάκια, είτε αυτοκόλλητα για να αλλάξει η όψη των πλακιδίων. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνεις την αλλαγή χωρίς μεγάλο κόστος και κανένας δε θα καταλάβει πως η βάση παραμένει η ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 7 έξυπνοι τρόποι για να κάνεις το μπάνιο σου να δείχνει σαν καινούργιο Αναπαλαίωσε τα παλιά έπιπλα

Από μόνη της αυτή μπορεί αν είναι μια πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα. Βάψε στο χρώμα της αρεσκείας σου παλιές καρέκλες, τραπεζάκι ή άλλα έπιπλα και δώσε μια πιο φρέσκια όψη. Αν έχεις όρεξη και αντοχές, το ντεκουπάζ θα δώσει  ρετρό και αριστοκρατικό αέρα.

Μην υποτιμάς τα μεταχειρισμένα

Στα καταστήματα μεταχειρισμένων επίπλων και στο ίντερνετ μπορείς να βρεις έπιπλα και συσκευές σε πραγματικά χαμηλές τιμές. Σε περίπτωση που θέλεις να αλλάξεις κάτι στην κουζίνα σου, ρίξε μια ματιά και σε αυτά. Κάποια είναι σε άριστη κατάσταση και η τιμή τους δεν έχει καμία σχέση με τα καινούρια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Θετική ενέργεια στην κουζίνα: 5 κανόνες του Φενγκ Σούι για ν΄ακολουθήσεις

Χρησιμοποίησε όσα δε χρειάζεσαι

Δε φαντάζεσαι τι μπορείς να φτιάξεις με βάζα, φιάλες, ακόμη και καφάσια. Πολλά αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Τα καφάσια και τα τελάρα για παράδειγμα γίνονται άνετα ρουστίκ ραφιέρες ενώ τα άδεια μπουκάλια μπορούν με μικρές πινελιές να μετατραπούν στα πιο όμορφα βάζα. Κλέψε ιδέες και ξεκίνα τις χειροτεχνίες.Ο μαυροπίνακας είναι τάση

Μια τάση που ήρθε τα τελευταία χρόνια είναι αυτή του μαυροπίνακα. Βάψε με την ειδική μπογιά που θα βρεις στα χρωματοπωλεία μια γωνιά της κουζίνας σου και φτιάξε τον δικό σου πίνακα όπου θα σημειώνεις όσα χρειάζεσαι ή στιχάκια και μότο.