Αναζήτηση στο Goddess.gr

8 τρόποι για θετική ενέργεια και καλοτυχία στο σπίτι

  • 46
  •  
  •  
  •  
    46
    Shares

Είτε κάποιος πιστεύει στις προλήψεις, είτε όχι, όλοι θέλουμε λίγη τύχη στη ζωή μας και στο σπίτι μας. Το Goddess.gr σου δίνει μερικές συμβουλές που θα φέρουν καλοτυχία και θετική ενέργεια στο σπίτι. Ακολούθησε τις οδηγίες του Feng Shui για ευεξία και καλή διάθεση στο σπίτι.

Φρέσκα λουλούδια: Θα σου αλλάξουν τη διάθεση στη στιγμή

Τα λουλούδια όχι μόνο δίνουν αίσθηση φρεσκάδας στο χώρο αλλά σύμφωνα με το φενγκ σούι ευνοούν το σπιτικό φέρνοντας καλοτυχία. Αρκεί να επιλέξεις άνθη κι όχι κάκτους ή λουλούδια με αγκάθια.

Απαλά υφάσματα: Η υφή έχει σημασία

Μπορεί να μην είναι ευνοούν την καλοτυχία με τη στενή έννοια της λέξης, ωστόσο, έχει αποδειχτεί πως μαλακά υφάσματα και λεπτές υφές στα λευκά είδη δίνουν μια αίσθηση ηρεμίας και άνεσης.

https://www.instagram.com/p/BhePu73jZJ8/?hl=en&tagged=livingroom

Θυμίαμα: Μη σνομπάρεις το λιβάνι

Το λιβάνι λέγεται πως διώχνει την αρνητική ενέργεια από το σπίτι, φέρνοντας τύχη κι αρμονία. Μη διστάζεις λοιπόν να θυμιατίζεις συχνά-πυκνά καθαρίζοντας ενεργειακά την ατμόσφαιρα του χώρου όπου ζεις. Κάτι ήξεραν οι γιαγιάδες.

Εσπεριδοειδή: Λεμονάκι μυρωδάτο

Η παροιμία λέει πως ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Σύμφωνα βέβαια με το Feng Shui, τα εσπεριδοειδή είναι αυτά που φέρνουν θετική ενέργεια σε κάθε σπιτικό. Φρόντισε λοιπόν να έχεις πάντα μερικά μέσα στη φρουτιέρα σου.

Αγαλματίδια ελέφαντα: Σύμβολα πλούτου και προστασίας

Αυτά τα μεγάλα, ευγενή ζώα θεωρούνται σοφά, πιστά και σταθερά πλάσματα και αποτελούν σύμβολα τύχης. Σύμφωνα με το Feng Shui, ένα μικρό αγαλματάκι ελέφαντα μέσα στο σπίτι αποτελεί φυλακτό και προστάτη της οικογένειας και της εστίας.

Κυκλική διάταξη επίπλων: Δοκίμασε το!

Ένας άλλος κανόνας του Feng Shui θέλει τα έπιπλα του σαλονιού να βρίσκονται σε κυκλική διάταξη για να μπορεί η ενέργεια να ρέει ανεμπόδιστα.

Η σωστή θέση του καθρέπτη: Θέλει προσοχή!

Η θέση του καθρέπτη είναι από τα βασικότερα στο Feng Shui κι αυτό διότι χρησιμεύουν για να αντανακλούν την θετική ενέργεια. Όταν τον τοποθετήσεις σε σημείο που να αντανακλά κάτι όμορφο, όπως για παράδειγμα τη θέα από τον κήπος σου ή ένα ωραίο φυτό από το μπαλκόνι σου θα γεμίσει το σπίτι με θετικότητα.

Πέταλα: Σύμβολο καλοτυχίας κι ευημερίας

Το πέταλο είναι σύμβολο καλοτυχίας σε πολλούς πολιτισμούς, Λέγεται πως ένα πέταλο πάνω από την είσοδο του σπιτιού φέρνει καλοτυχία, αρκεί φυσικά να κοιτάζει προς τα πάνω.