Αναζήτηση στο Goddess.gr

7 έξυπνοι τρόποι για να κάνεις το μπάνιο σου να δείχνει σαν καινούργιο

 • 4
 •  
 •  
 •  
  4
  Shares

Το μπάνιο σου χρειάζεται μια αλλαγή αλλά τα οικονομικά σου είναι τόσο στενά που δύσκολα μπορείς να διαθέσεις ένα ποσό για ανακαίνιση; Το Goddess.gr σου δίνει όχι μόνο έναν αλλά 7 έξυπνους τρόπους για να κάνεις ένα ανέξοδο makeover.

 1. Ανανέωσε το χώρο με μια καινούρια ραφιέρα

Τα νέα ράφια δεν είναι μόνο πρακτικά αλλά δίνουν μια νέα πινελιά στο χώρο και μπορούν να λειτουργήσουν διακοσμητικά. Στο εμπόριο υπάρχουν εξαιρετικά κομψές και οικονομικές επιλογές ενώ αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να τολμήσεις να φτιάξεις μια δικιά σου κατασκευή. Όλα είναι θέμα γούστου. Και φυσικά δε χρειάζεται να επιμένεις παραδοσιακά. Η χρήση σκάλας για το κρέμασμα των πετσετών ή τα ράφια από παλέτες και κασόνια είναι τάση. Οι εναλλακτικές σου είναι πολλές, αρκεί να έχεις φαντασία και διάθεση για αλλαγές.

 1. Καθάρισε τα πλακάκια κι ανανέωσε το χώρο σου

Ο καθαρισμός των αρμών ανάμεσα από τα πλάκάκια, όσο δύσκολος κι αν είναι, θα κάνει το μπάνιο σου να δείχνει καινούριο. Προσπάθησε να αφαιρέσεις μούχλα και λεκέδες με μια οδοντόβουρτσα και ένα μείγμα μαγειρικής σόδας αναμεμειγμένης με υγρό καθαριστικό πιάτων. Αν η βρομιά επιμένει, στο εμπόριο υπάρχουν αρκετά καθαριστικά για τη δουλειά αυτή.

 1. Άλλαξε την κουρτίνα του μπάνιου

Είναι μια από τις πιο εύκολες κι οικονομικές αλλαγές που σου δίνει την αίσθηση της ανανέωσης. Επιλέγοντας μια τολμηρή κουρτίνα με χρώμα και σχέδια, αυτομάτως κάνεις το μπάνιο σου να δείχνει καινούριο.

 1. Τέχνη στο μπάνιο: είναι τάση

Οι πίνακες ζωγραφικής έχουν θέση παντού, ακόμη και μέσα στο χώρο του μπάνιου. Μια επίσης καλή εναλλακτική είναι ένα κολάζ από καρτποστάλ ή φωτογραφίες δικές σου και των αγαπημένων σου. Τόλμησε και βάλε μια μικρή πινελιά τέχνης μέσα στον χώρο αυτό.

 1. Καλάθια αποθήκευσης

Τα καλάθια δε χρησιμεύουν μόνο ως αποθηκευτικοί χώροι αλλά κι ως υπέροχα διακοσμητικά στοιχεία. Είναι ιδανικά τόσο για την αποθήκευση των πετσετών κι άλλων αντικειμένων καθημερινής χρήσης, όπως για παράδειγμα το σεσουάρ των μαλλιών, βούρτσες κι άλλα χρηστικά αντικείμενα. Πλεκτά καλάθια ή μεταλλικά δοχεία θα δώσουν στιλ κι αέρα ανανέωσης στο χώρο σου.

 1. Ο καθρέπτης κάνει τη διαφορά

Εξέτασε το ενδεχόμενο να προσθέσεις έναν νέο καθρέπτη στη θέση του παλιού κλασικού καθρέπτη μπάνιου. Οι επιλογές σε χρώματα, στιλ και μεγέθη είναι πολλές. Η προσθήκη ενός επιβλητικού καθρέπτη που τραβάει τα βλέμματα θα δώσει κατευθείαν την αίσθηση της ανανέωσης.

 1. Φυτά εσωτερικού χώρου που αγαπούν την υγρασία

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι τάση κι έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν ένα χώρο σε δωμάτιο ευεξίας και χαλάρωσης. Ρίξε μια ματιά σε παλαιότερο άρθρο μας, διάλεξε το φυτό της αρεσκείας σου και κάνε το μπάνιο σου τροπικό spa.