Αναζήτηση στο Goddess.gr

Κάνε το μπάνιο σου τροπικό spa με αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου!

  • 3
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares

Αν και θα ήθελες ένα πολυτελές μπάνιο με μοντέρνα πλακάκια και ντιζαϊνάτα είδη υγιεινής, δεν διαθέτεις τον απαραίτητο προϋπολογισμό για να φτιάξεις το λουτρό των ονείρων σου; Αν πάλι είσαι στο ενοίκιο η ανακαίνιση είναι μια λέξη άγνωστη για τον ιδιοκτήτη. Κι όμως υπάρχει τρόπος για να μετατρέψεις το μπάνιο σου, όσο παλιό κι αν είναι σε έναν τροπικό παράδεισο. Τα νέα είναι ευχάριστα κι αυτό διότι η τάση εσωτερικής διακόσμησης για το 2018 σου επιτρέπει να ανακαινίσεις το μπάνιο σου ξοδεύοντας μόλις λίγα ευρώ, διακοσμώντας το με φυτά εσωτερικού χώρου!

Σωστά διάβασες! Η τελευταία τάση στη διακόσμηση για το 2018 θέλει φυτά εσωτερικού χώρου μέσα στο μπάνιο μετατρέποντάς το σε ένα μικρό ιδιωτικό spa και χώρο ευεξίας. Όπως είναι γνωστό τα φυτά εσωτερικού χώρου – σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτά που συνηθίζουμε να έχουμε στη βεράντα μας – φιλτράρουν και καθαρίζουν τον αέρα της ατμόσφαιρας απορροφώντας βλαβερές ουσίες. Παράλληλα, το πράσινο μετατρέπει το χώρο σε μια μικρή όαση, μειώνοντας το στρες και βελτιώνοντας την ψυχική μας υγεία.

Δεν είναι βέβαια όλα τα φυτά κατάλληλα για το χώρο του μπάνιου, ένα δωμάτιο με αρκετή υγρασία και σε πολλές περιπτώσεις δίχως φως. Το Goddess.gr σου προτείνει πέντε κατάλληλα φυτά για το μπάνιο – μικρό ή μεγάλο – που θα το κάνουν να μοιάζει με τροπικό παράδεισο. Διάλεξε ποιο σου αρέσει και… κλείσε εισιτήριο για μια καθημερινή απόδραση σε μέρη εξωτικά.

Φτέρη

Η φτέρη είναι από τα φυτά που δεν χρειάζονται πολύ φως ενώ ευδοκιμούν σε περιοχές με υγρασία. Το παραπάνω όπως είναι λογικό την κατατάσσει στις πρώτες επιλογές για τη διακόσμηση του μπάνιου.

https://www.instagram.com/p/BfS8WXNHDVn/

Αερόφυτα

Τα αερόφυτα είναι επίσης από τις καλύτερες επιλογές για το μπάνιο μιας και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε νερό. Δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής αλλά το σίγουρο είναι πως δε θα σε κουράσουν, ειδικά αν είσαι ξεχασιάρα με το πότισμα και την φροντίδα τους.

Δράκαινα

Το τροπικό αυτό φυτό που μοιάζει με φοίνικα και συναντάται σε διάφορες παραλλαγές ως προς το χρώμα ή το σχήμα. Ανταποκρίνεται καλά σε χώρους σκοτεινούς δίχως ηλιοφάνεια ενώ είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε μπάνιο χάρη στην αντοχή του, δίχως να χρειάζεται συνεχές πότισμα όπως η φτέρη.

Πόθος

Άλλο ένα φυτό ιδανικό για το μπάνιο είναι και ο πόθος. Αγαπά την υγρασία, ζει ακόμη και στα πιο σκοτεινά σημεία και δε χρειάζεται συχνό πότισμα. Μια φορά την εβδομάδα αρκεί ενώ είναι από τους καλύτερους «καθαριστές» ατμόσφαιρας, απορροφώντας τις βλαβερές ουσίες.

https://www.instagram.com/p/BgV0vOInmnI/

Βρομελιοειδή

Αν ψάχνεις για μια πολύχρωμη ενδιαφέρουσα επιλογή, τα βρομελιοειδή είναι μια εξαιρετική λύση. Είναι τροπικά και μπορούν να επιβιώσουν άνετα σε χώρους με χαμηλό φωτισμό και υψηλή υγρασία, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για το χώρο του μπάνιου.

 

Προσοχή: Τα περισσότερα φυτά που ευδοκιμούν σε περιβάλλον με υγρασία, ειδικά αν αυτός είναι το μπάνιο, δε χρειάζονται πολύ νερό. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να τα καταστρέψει, σαπίζοντας της ρίζες τους. Ένας καλός τρόπος για να καταλάβεις αν χρειάζονται πότισμα είναι να ελέγξεις με τα δάχτυλά σου την υγρασία του χώματος. Αν είναι στεγνό μπορείς να τα ποτίσεις. Αν νιώσεις υγρασία, κάνε τη δοκιμή τουλάχιστον μετά από δύο ημέρες.

 

Και μην ξεχνάς, κάθε χώρος του σπιτιού μπορεί να μετατραπεί σε μια μικρή όαση. Ακόμη και το πιο μικρό υπνοδωμάτιο, με τις κατάλληλες διακοσμητικές πινελιές μεταμορφώνεται σε… πολυτελή σουίτα. Βρες τη Θεά που κρύβεις μέσα σου και φτιάξε το σπίτι των ονείρων σου.