Αναζήτηση στο Goddess.gr

Πώς θα αφαιρέσεις τα άλατα από το μπάνιο χωρίς καθαριστικά

  • 11
  •  
  •  
  •  
    11
    Shares

Τα λευκά είδη υγιεινής λεκιάζουν εύκολα, με άλατα που κατακάθονται παντού. Υπάρχει τρόπος να αφαιρέσεις τα άλατα από το μπάνιο χωρίς να χρησιμοποιήσεις καθαριστικά του εμπορίου; Υπάρχει λύση κι αυτή βρίσκεται στο ντουλάπι του σπιτιού σου. To Goddess.gr για μια ακόμη φορά σου δίνει λύσεις οικονομικές και πάνω απ΄ όλα φυσικές.

Τι δημιουργεί τ΄ άλατα;

Το νερό περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο. Αυτά συσσωρεύονται στις επιφάνειες δημιουργώντας αυτές τις γνωστές λευκές ή κιτρινωπές κηλίδες, τα λεγόμενα άλατα. Φυσικά, για τον καθαρισμό αυτών των επιφανειών υπάρχουν στο εμπόριο αρκετά προϊόντα, αν όμως δεν είσαι λάτρης των χημικών, σου δίνουμε παρακάτω μερικές φυσικές εναλλακτικές λύσεις, λιγότερο επιβλαβείς για την υγεία κι αρκετά πιο οικονομικές.

Μαγειρική σόδα ή χυμός λεμονιού για είδη υγιεινής

Με αυτά τα απλά συστατικά και ένα σφουγγάρι, μπορείς να απομακρύνεις τα άλατα από τα είδη υγιεινής στη στιγμή.

  • Απλά βρέχεις το σφουγγάρι και προσθέτεις πάνω σε αυτό μαγειρική σόδα για να καθαρίσεις όλες τις λερωμένες από άλατα επιφάνειες.
  • Για τις άκρες της βρύσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια εμποτισμένη χαρτοπετσέτα σε χυμό λεμονιού. Την τυλίγεις γύρω από τη βρύση και την αφήνεις όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί, πέρασε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι για να αφαιρεθεί κάθε λεκές. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και σε πλακάκια με άλατα.

Η μαγειρική σόδα καθαρίζει όλες τις επιφάνειες χωρίς να τις φθείρει ενώ το λεμόνι σκοτώνει τα βακτήρια χωρίς να είναι τοξικό. Προσοχή όμως μη το χρησιμοποιήσεις σε επιφάνεια με αλουμίνιο ή μάρμαρο γιατί τα διαβρώνει.

Καθάρισε την τουαλέτα με ξίδι

Η λεκάνη της τουαλέτας είναι αυτή που συγκεντρώνει τα περισσότερα βακτήρια κι ως εκ τούτου είναι σημαντικός ο τακτικός καθαρισμός της. Ένας τρόπος για να την απολυμάνεις και ταυτόχρονα να απομακρύνεις άλατα και βρομιά είναι να ρίξεις μέσα σε αυτή ξίδι ή χυμό λεμονιού. Άσε να δράσει λίγη ώρα, ξέπλυνε και θα έχει απολυμανθεί και καθαριστεί με φυσικό τρόπο.

Ξίδι με νερό και για τους καθρέπτες

Αραίωσε ξίδι σε νερό (ένα μέρος ξίδι για κάθε τέσσερα μέρη νερού) και ψέκασέ το στους καθρέφτες. Σκούπισε και voilá, τα λευκά στίγματα έχουν εξαφανιστεί.