Αναζήτηση στο Goddess.gr

Υφασμάτινη μάσκα προσώπου: Μήπως χάνεις το καλύτερο κομμάτι της;

  • 1
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

Μάσκα προσώπου σε φύλλο  ή απλά υφασμάτινη μάσκα: Μήπως χάνεις το καλύτερο κομμάτι της; Οι υφασμάτινες μάσκες προσώπου ή μάσκες προσώπου σε φύλλο φαίνονται αρκετά απλές στη χρήση.

Ανοίγεις τη συσκευασία, τοποθετείς το φύλλο που είναι βουτηγμένο στον ορό ενυδάτωσης στο πρόσωπό σου, βγάζεις μερικές selfies, αφαιρείς το φύλλο και απολαμβάνεις το κύμα της ενυδάτωσης που σου προσφέρει. Αλλά, πάμε στοίχημα ότι δεν γνωρίζεις πως αυτές οι μικρές ενυδατικές βόμβες αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για να καθορίσεις τον ακριβή τύπο δέρματος που έχεις.

Να τι θα πρέπει να κάνεις: Εφάρμοσε μία οποιαδήποτε ενυδατική μάσκα σε φύλλο στο πρόσωπό σου, όπως θα έκανες συνήθως. Αλλά, αντί να την αφαιρέσεις μετά από δέκα με είκοσι λεπτά, άφησέ την στο πρόσωπό σου για σαράντα ολόκληρα λεπτά. Όταν τελικά θα απομακρύνεις τη μάσκα, θα πρέπει να παρατηρήσεις εξονυχιστικά το πρόσωπό σου.

Οι περιοχές που θα έχουν απορροφήσει όλη την υγρασία και μπορεί να χρειάζονταν περαιτέρω ενυδάτωση είναι οι περιοχές που εμφανίζεις μεγαλύτερη ξηρότητα στο δέρμα. Τα σημεία στα οποία νιώθεις μεγαλύτερη λιπαρότητα ή νιώθεις ότι έχουν περιττή ενυδάτωση θα έχεις μαντέψει μέχρι τώρα ότι είναι και τα πιο λιπαρά. Και όσα σημεία στο πρόσωπό σου τα νιώθεις πιο ανανεωμένα, φρέσκα και εύκαμπτα, αυτά είναι κομμάτια του «κανονικού» δέρματός σου.

Και μπορεί να παρατηρήσεις μόνο ένα ή δύο σημεία «κανονικού», αν το δέρμα σου έχει τάσης ξηρότητας ή λιπαρότητας σε όλη την έκταση του προσώπου σου. Και αν έχεις μικτή επιδερμίδα, θα μπορέσεις να καταλάβεις ποια σημεία του προσώπου σου χρειάζονται την μεγαλύτερη φροντίδα.