Αναζήτηση στο Goddess.gr

Πώς θα διορθώσεις την ξηροδερμία κάτω από το make up;

  • 5
  •  
  •  
  •  
    5
    Shares

Ο χειμώνας μπορεί να μας αποχαιρέτησε, αλλά, ενώ ακόμα μαζεύεις τα πουλόβερ σου, το ερεθισμένο δέρμα σου δεν έχει καταφέρει να ξεφορτωθεί τα σημάδια του παγωμένου καιρού, αφήνοντας το πρόσωπό σου με ξεφλουδισμένα και ξηρά σημεία.

Όσο και αν προσπαθείς να τα καλύψεις με makeup, αυτά φαίνεται να μοιάζουν χειρότερα και ο κύκλος της προσπάθειας συνεχίζει. Αυτά μέχρι σήμερα, γιατί πλέον θα ξέρεις πώς θα καλύψεις αυτά τα σημάδια της ξηροδερμίας μία και καλή. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις λίγο ενυδατικό λάδι στα ξηρά κομμάτια δέρματος, αφού θα έχεις βάλει την ενυδατική σου κρέμα και προτού προσθέσεις το makeup σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μπορεί το έλαιο καρύδας να σε βοηθήσει να μακρύνεις τα μαλλιά σου;

Δες ακριβώς πώς θα το κάνεις σωστά:

1. Τοποθέτησε λίγες σταγόνες από κάποιο λάδι ενυδάτωσης για το πρόσωπο στην παλάμη σου.

2. Βρέξε ένα σφουγγαράκι και στύψε το περιττό νερό προτού το ακουμπήσεις πάνω στο λάδι της παλάμης σου.

3. Με ταμποναριστές κινήσεις ακούμπησε το σφουγγαράκι στις ξηρές περιοχές του προσώπου σου, μέχρι να απορροφηθεί το λάδι.

4. Πρόσθεσε το makeup σου στο πρόσωπο και το λαιμό σου όπως θα έκανες συνήθως.

Ο λόγος που αυτή η μέθοδος λειτουργεί αποτελεσματικά ενάντια στην ξηροδερμία είναι διότι το λάδι απορροφάται αμέσως από τις προβληματικές περιοχές(όπως η άκρη της μύτης σου ή το σαγόνι σου), με αποτέλεσμα να απλώνεται ομαλά έπειτα η βάση σου, χωρίς να κολλάει στα σημεία της ξηρότητας. Επίσης, με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσεις το δέρμα σου να επουλωθεί και γρηγορότερα.