Αναζήτηση στο Goddess.gr

Τι πρέπει να γνωρίζεις προτού επιλέξεις ένα φυσικό αποσμητικό

  • 3
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares

Η αλήθεια είναι ότι το αποσμητικό που χρησιμοποιείς είναι πιθανότατα τοξικό. Θα έχεις σίγουρα ακούσει ότι τα parabens, το χλωροϋδρικό αργίλιο, η προπυλενογλυκόλη και η τρικλοσάνη στις μασχάλες μία φορά την ημέρα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Εάν, λοιπόν, προτιμάς να είσαι ασφαλής και όχι να μετανιώνεις για τις επιλογές σου μελλοντικά, σου προσφέρουμε τέσσερα πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζεις προτού κάνεις την πραγματική μεταστροφή στις φυσικές μεθόδους και στο φυσικό αποσμητικό.

1. Μπορεί να χρειαστεί να αποτοξινώσεις πρώτα τις μασχάλες σου

Αν και δεν έχει αποδειχθεί ιατρικά το γεγονός ότι μπορούμε πράγματι να αποβάλουμε τις τοξίνες, οι υπέρμαχοι αυτής της αντίληψης υποστηρίζουν ότι, εάν φροντίσεις τις μασχάλες σου με μία μάσκα που θα περιέχει μπεντονίτη άργιλο, θα αποτρέψεις όλες εκείνες τις στιγμές «Μυρίζω τόσο πολύ, δεν το αντέχω άλλο» που θα συμβούν, όταν το δέρμα σου δεν θα έχει εγκλιματιστεί στο φυσικό αποσμητικό. Μπορείς και εσύ, προτού κάνεις την μεταστροφή στο φυσικό αποσμητικό, να δημιουργήσεις έναν δικό σου τρόπο αποτοξίνωσης, χρησιμοποιώντας ένα βιολογικό σκραμπ στο μπάνιο σου λίγες φορές την εβδομάδα, ξεπλένοντας έπειτα τις μασχάλες σου με ένα αφρόλουτρο που δεν περιέχει χημικά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 λόγοι που το έλαιο jojoba είναι υπερήρωας στη φροντίδα του δέρματος

2. Στην αρχή, μπορεί να νιώθεις τις μασχάλες σου σαν την… έρημο Σαχάρα

Όταν θα έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο φυσικό αποσμητικό για μερικές εβδομάδες, θα αρχίσεις να νιώθεις το δέρμα κάτω από τις μασχάλες ξηρό, πολύ ξηρό για την ακρίβεια. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα κοινό δραστικό συστατικό στα φυσικά αποσμητικά είναι η μαγειρική σόδα και για αυτό το λόγο η ξηρότητα αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα. Ευτυχώς, υπάρχει μία εύκολη λύση: Ενυδάτωσε ελεύθερα την επιδερμίδα σου μετά το μπάνιο με κάποιο φυσικό γαλάκτωμα και άφησέ το να απορροφηθεί καλά για λίγα λεπτά, προτού εφαρμόσεις το φυσικό αποσμητικό.

3. Μπορεί να χρειαστεί να το εφαρμόσεις περισσότερες από μία φορές μέσα στην ημέρα

Ανάλογα με το πόσο πολύ ιδρώνεις, οι ημέρες που έτρεχες από τη δουλειά για ποτό με τους συναδέλφους και από το γυμναστήριο σε βραδινό γεύμα με το άλλο σου μισό, με ένα “πέρασμα” του αποσμητικού από τη μία μασχάλη, μπορεί να έχουν τελειώσει. Καθώς δεν φράζεις πλέον τους ιδρωτοποιούς αδένες σου με αλουμίνιο, μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσεις το φυσικό αποσμητικό σου δύο ή και τρεις φορές ξανά μέσα στην ημέρα. Αυτή η παραπάνω προσπάθεια, όμως, αξίζει για την υγεία σου. Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να το έχεις κοντά στην τσάντα σου και να συνηθίσεις αυτή τη νέα ρουτίνα.

4. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο αποσμητικό που ταιριάζει σε όλες

Ενώ μπορεί να μπεις στον πειρασμό να χρησιμοποιήσεις το πιο γνωστό αποσμητικό και να μείνεις σε αυτό, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζεται να δοκιμάσουν μερικές μάρκες με διαφορετικά ενεργά συστατικά, προτού βρουν το σωστό για αυτούς φυσικό αποσμητικό. Δοκίμασε διαφορετικά προϊόντα­­­­ μέχρι να βρεις αυτό που προορίζεται να καλύψει τις δικές σου ανάγκες.