Αναζήτηση στο Goddess.gr

8 μύθοι για τα μαλλιά που επιτέλους καταρρίπτονται: Τελικά πόσο γρήγορα μακραίνουν;

  • 17
  •  
  •  
  •  
    17
    Shares

Όλες οι γυναίκες προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας υγιή και λαμπερά. Αλλά, μήπως κάποιες από τις καθημερινές σου συνήθειες, όπως το λούσιμο και το υπερβολικό styling, καταστρέφουν τα μαλλιά σου; Ήρθε η ώρα να μάθεις ποιοι μύθοι για τα μαλλιά ισχύουν.

1. Μύθος: Το φυσικό στέγνωμα των μαλλιών είναι καλύτερο από το στέγνωμα με πιστολάκι

Αλήθεια: Μία έρευνα αποκάλυψε ότι ενώ το στέγνωμα με πιστολάκι προκαλεί περισσότερη ζημιά στην επιφάνεια των μαλλιών, το φυσικό στέγνωμα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις ίδιες τις τρίχες. Όταν τα μαλλιά σου εκτίθενται στο νερό για αρκετό χρόνο(όπως για παράδειγμα ο χρόνος που χρειάζονται τα μαλλιά σου για να στεγνώσουν), διογκώνονται και ασκείται έτσι πίεση στις πρωτεΐνες που τα προστατεύουν. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να στεγνώνεις με παγωμένο αέρα τα μαλλιά σου κατά 75%. Μετά, μπορείς να βάζεις το πιστολάκι σε κάποια ρύθμιση χαμηλής θερμότητας μέχρι να στεγνώσουν εντελώς τα μαλλιά σου.

2. Μύθος: Η πιτυρίδα φανερώνει ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής

Αλήθεια: Βασικά πρόκειται για το αντίθετο. H πιτυρίδα προκαλείται συνήθως από ένα είδος ζυμομύκητα που ευδοκιμεί σε ένα πιο.. λιπαρό περιβάλλον. Επομένως, εάν ανησυχείς ότι το καθημερινό λούσιμο στα μαλλιά θα τα κάνει πολύ ξηρά και θα προκαλέσει περισσότερες νιφάδες, αγόρασε κάποιο φαρμακευτικό σαμπουάν και λούσου. Αμέσως.

3. Μύθος: Το κούρεμα των μαλλιών κάθε 6 εβδομάδες τα κάνει να μακραίνουν γρηγορότερα

Αλήθεια: Η ανάπτυξη των μαλλιών γίνεται στο κρανίο. Αυτό συνεπάγεται ότι η συχνότητα του κουρέματος δεν έχει καμία σχέση με το πόσο σύντομα ή αργά θα μακρύνουν τα μαλλιά σου. Ο λόγος που ίσως θα έχεις ακούσει αυτή τη συμβουλή τόσο πολύ είναι επειδή το κούρεμα αποτρέπει το σπάσιμο της τρίχας και την ψαλίδα, δηλαδή αυτά που θέλεις να αποφύγεις όταν προσπαθείς να αποκτήσεις μακριά μαλλιά. Ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου κάνει ένα ελαφρύ καθάρισμα κάθε οχτώ με δώδεκα εβδομάδες για να διατηρήσεις ένα υγιές λουκ.


4. Μύθος: Το άγχος γκριζάρει τα μαλλιά

Αλήθεια: Τα λευκά μαλλιά καθορίζονται κυρίως από τη γενετική και τη γήρανση. Καθώς μεγαλώνεις, παράγεις λιγότερη μελανίνη(το μόριο που είναι υπεύθυνο για το φυσικό σου χρώμα). Αυτό κάνει τα νέα μαλλιά γκρι(με ελάχιστη μελανίνη) ή λευκά(χωρίς καθόλου μελανίνη). Όσον αφορά το στρες, αυτό που μπορεί να βιώσεις είναι μια επιτάχυνση της πτώσης των μαλλιών. Σε αυτή την περίπτωση, εάν βρίσκεσαι και σε μία συγκεκριμένη ηλικία, τα μαλλιά σου θα ξαναβγούν σε γκρίζα απόχρωση.

5. Μύθος: Το υπερβολικό φορμάρισμα των μαλλιών μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου να πέσουν

Αλήθεια: Μία χαλαρή αλογοουρά ή ένα σινιόν είναι μια χαρά. Αλλά, σίγουρα όταν πιάνεις συνέχεια σφιχτές κοτσίδες και πλεξίδες μπορεί να προκαλέσεις ζημιά στα μαλλιά σου, γιατί προκαλείς πίεση στους θύλακες, γεγονός που μπορεί οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια μαλλιών. Το ίδιο ισχύει και με την παρατεταμένη εφαρμογή των εξτένσιονς.

6. Μύθος: Το ξέβγαλμα των μαλλιών σου με παγωμένο νερό θα κλείσει τα λέπια της τρίχας

Αλήθεια: Οι στυλίστες συχνά τελειώνουν το λούσιμο με παγωμένο νερό γιατί με αυτό τον τρόπο υποτίθεται ότι θα κλείσουν τα λέπια της τρίχας και έτσι δε θα φριζάρει, ενώ αντίθετα θα αντανακλά το φως. Ωστόσο, τα μαλλιά σου δεν περιέχουν ζωντανά κύτταρα. Οπότε, δεν αντιδρούν στο παγωμένο ούτε στο ζεστό νερό. Εάν αυτό που επιθυμείς είναι πιο μαλακά και λαμπερά μαλλιά, καλύτερα να επενδύσεις σε μία καλή μαλακτική κρέμα.


7. Μύθος: Όσο περισσότερο χτενίζεις τα μαλλιά σου τόσο πιο υγιή θα γίνουν

Αλήθεια: Σίγουρα, το χτένισμα μπορεί να διαμοιράσει τα φυσικά σου έλαια, αλλά το περισσότερο δεν σημαίνει και καλύτερο. Για την ακρίβεια, το υπερβολικό βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει τριβή, η οποία με τη σειρά της προκαλεί φριζάρισμα βραχυπρόθεσμα και μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο της τρίχας με την πάροδο του καιρού. Φρόντισε να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου μόνο όποτε πρέπει και μαλακά, ξεκινώντας από το τέλος της τρίχας και ανεβαίνοντας προς τη ρίζα..αργά.

8. Μύθος: Πρέπει να αλλάζεις τα σαμπουάν γιατί σταματάει η δράση τους

Αλήθεια: Διαφορετικά σαμπουάν έχουν και διαφορετικά αποτελέσματα. Ένα σαμπουάν μπορεί να περιέχει πρωτεΐνες που θα προσδώσουν περισσότερο όγκο στα μαλλιά. Κάποιο άλλο μπορεί να έχει έλαιο τζοτζόμπας για ενυδάτωση. Η αλλαγή των σαμπουάν αφορά τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός και την εκάστοτε κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μαλλιά. Για παράδειγμα, μήπως τα έβαψες πρόσφατα; Εάν η απάντηση είναι θετική, ίσως θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ένα πιο ενυδατικό σαμπουάν αυτό το διάστημα. Διαφορετικά, όλα τα σαμπουάν κάνουν πάντοτε την ίδια δουλειά.