Αναζήτηση στο Goddess.gr

Πώς θα δημιουργήσεις μία άψογη, καλοφτιαγμένη ψηλή αλογοουρά

  • 5
  •  
  •  
  •  
    5
    Shares

Όσο προχωρά το καλοκαίρι, είναι σίγουρο ότι προτιμάς να πιάσεις τα μαλλάκια σου για να βγεις έξω από το σπίτι. Μάθε λοιπόν πώς μπορείς να φτιάξεις βήμα -βήμα μία υπέροχη και κομψή ψηλή αλογοουρά.

 

Βήμα 1ο: Φύσηξε λίγο με το πιστολάκι τις ρίζες σου προς την κατεύθυνση που θέλεις να βρίσκεται η αλογοουρά σου.

Ο κομμωτής της Κιμ Καρντάσιαν και της Αριάνα Γκράντε, Chris Appleton, γνωστός για τις υπέροχες ψηλές αλογοουρές που δημιουργεί, αναφέρει ότι το κλειδί για να κάνεις όλα τα μαλλιά να πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση είναι να χρησιμοποιήσεις πρώτα τη βοήθεια της θερμότητας και μία βούρτσα για να οδηγήσεις τα κοντά μαλλάκια που πετάνε εκεί που πρέπει.

Βήμα 2ο: Φτιάξε πρώτα μία κοτσίδα με τα μισά μαλλιά πάνω.

Μόλις εξασφαλίσεις ότι όλα τα μαλλιά σου πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση, μάζεψε πάνω τα μισά μαλλιά σου χρησιμοποιώντας και ένα μικρό χτενάκι για να τα κάνεις λεία. Όταν θα έχεις εξαφανίσει όλα τα ενοχλητικά εξογκώματα, χρησιμοποίησε ένα μικρό λαστιχάκι για να ασφαλίσεις εκεί που επιθυμείς τη βάση της κοτσίδας σου. Μπορείς ακόμα να ψεκάσεις μία παλιά οδοντόβουρτσα με λακ και να την χρησιμοποιήσεις για να χτενίσεις τις μικρές τριχούλες που τυχόν θα πετάγονται.

Βήμα 3ο: Μάζεψε και τα υπόλοιπα μαλλιά σου και ένωσέ τα με την αρχική κοτσίδα.

Το να σπας την αλογοουρά σου στα δύο αποτελεί το κλειδί για να έχεις ένα απαλό και ασφαλές αποτέλεσμα τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος των μαλλιών σου.

View this post on Instagram

Beauty Blogger tip of the week 😂 to create a smooth ponytail with no bumps that stays in all day and can hold the thickest hair – use a hair bungee. Hair stylists don’t really use rubber bands as much anymore when styling an updo, this is what they use. If you have a thickness of hair where two wraps around is not enough but three will break the hair tie, then this is awesome. It’s also used because it can be so tight it will create a lift in the face of you want! Just brush your hair into a ponytail like usual and hold it with one hand, hook one end of the bungee to the base of your ponytail with the other and wrap and wrap until it’s the desired tightness and then hook in the other end the same way! I can make myself look a lot younger with this tip 🤣 #beautyblogger #hair #hairstylist #makeupartist #tipsandtricks #hairbungee #ulta #ponytail

A post shared by Alicia Marie Keller (@aliciamkeller) on

 

Βήμα 4ο: Χρησιμοποίησε ένα λαστιχάκι με γαντζάκια στις άκρες ή ένα λαστιχάκι με τσιμπιδάκια στις δύο άκρες του για να ασφαλίσεις μαζί τις δύο αλογοουρές.

Ο Chris αναφέρει ότι ο καλύτερος τρόπος να σιγουρευτείς ότι η κοτσίδα σου δε θα μετακινηθεί από το κέντρο της είναι να χρησιμοποιήσεις ένα λαστιχάκι που έχει δύο μεταλλικά γαντζάκια στις άκρες του ή να περάσεις δύο τσιμπιδάκια μέσα σε ένα κανονικό λαστιχάκι. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις έπειτα είναι να κρατήσεις στη θέση της την αλογοουρά με το ένα χέρι σου, να περάσεις τον γάντζο ή το τσιμπιδάκι με ασφάλεια μέσα στη βάση των μαλλιών σου και να τυλίξεις το λαστιχάκι γύρω από την κοτσίδα σου, μέχρι να μην τεντώνεται άλλο, ασφαλίζοντας και τον άλλο γάντζο μέσα στη βάση της κοτσίδας σου.

https://www.instagram.com/p/BcnXmq1HXKo/?hl=el&taken-by=arianagrande

 

Βήμα 5ο: Κάλυψε το λαστιχάκι με ένα μικρό τμήμα μαλλιών.

Πιάσε ένα κομμάτι μαλλιών περίπου ενός εκατοστού από το κάτω μέρος της κοτσίδας και τύλιξε το γύρω από τη βάση της, μέχρι να έχει καλυφθεί εντελώς το λαστιχάκι. Τέλος, βάλε μία μικρή ποσότητα ζελέ στις άκρες και άφησε να περάσει λίγος χρόνος για να μαλακώσουν, προτού τις ασφαλίσεις.