Αναζήτηση στο Goddess.gr

Μήπως πρέπει να δοκιμάσεις τη μέθοδο «Slugging» για πιο απαλό δέρμα;

  • 3
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares

Μέχρι τώρα θα έχεις συνηθίσει στις παράξενες στο άκουσμα τάσεις ομορφιάς (όπως τα μαλλιά μπύρας). Αλλά, όταν ακούς ότι το νέο τρεντ ομορφιάς  για απαλό δέρμα έχει την ονομασία «slugging», μπορεί να μπερδευτείς λιγάκι, ιδιαίτερα εάν γνωρίζεις ότι η λέξη slug σημαίνει «γυμνοσάλιαγκας». Ευτυχώς, αυτή η τάση δεν έχει καμία σχέση με γλοιώδη πλασματάκια που μπορεί να βρίσκεις στην αυλή σου μετά τη βροχή αλλά πρόκειται για κάτι πολύ πιο απλό.

Τι είναι ακριβώς το «slugging»;

Πρόκειται για τη διαδικασία του να αλείφεις το πρόσωπό σου με βαζελίνη προτού ξαπλώσεις το βράδυ και αφού έχει προηγηθεί ο απαραίτητος καθαρισμός και η εφαρμογή της ενυδατικής σου κρέμας. Με αυτή τη μέθοδο θα μεταμορφωθείς σε έναν λαμπερό… σαλίγκαρο!

Και γιατί προτιμούν αυτή την τεχνική;

Οι υποστηρικτές της ορκίζονται ότι το «slugging» αφήνει την επιδερμίδα πολύ πιο απαλή και περισσότερο ενυδατωμένη όταν ξυπνούν το πρωί.

Αλλά δε θα φράξει τους πόρους σου;

Για την ακρίβεια, πιθανότατα όχι. «Η καθαρή βαζελίνη είναι λιγάκι βαριά και μπορεί να τη νιώθεις λιπαρή, ειδικά εάν έχεις λιπαρό και με τάση ακμής δέρμα. Ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί ότι φράζει τους πόρους, οπότε είναι κατάλληλη για χρήση στο δέρμα του προσώπου», εξηγεί ο Dr. David Lortscher, πιστοποιημένος δερματολόγος και ιδρυτής του curology.com.

Λειτουργεί πράγματι;

Η βαζελίνη είναι ένα αδιαπέραστο προϊόν, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ στο δέρμα και φτιάχνει ένα φράγμα το οποίο εμποδίζει την απώλεια νερού. Δηλαδή, η βαζελίνη σφραγίζει την υγρασία στο δέρμα σου, γεγονός που μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για όσους υποφέρουν από ξηροδερμία. Ωστόσο, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί κατά πόσο ωφελεί αυτούς που έχουν πιο λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα.

Οπότε, θα πρέπει να το δοκιμάσεις;

Εάν ανησυχείς αρκετά για την ξηροδερμία σου ή για κάποιο άλλο δερματικό πρόβλημα, η καλύτερη ευκαιρία που έχεις για ένα λαμπερό δέρμα είναι να επισκεφτείς κάποιον δερματολόγο. Ωστόσο, εάν ο χειμώνας έχει αφήσει το δέρμα σου με περισσότερη ξηροδερμία και σκασίματα από το συνηθισμένο, τότε μπορείς να δοκιμάσεις την τεχνική αυτή με τη βαζελίνη.

Και ένα τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να έχεις στο νου: Ο Dr. Lortscher επισημαίνει ότι αν και είναι πολύ σπάνιο, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί στη βαζελίνη, οπότε σιγουρέψου ότι θα την δοκιμάσεις πρώτα σε κάποια μικρή περιοχή, προτού καλύψεις όλο το πρόσωπό σου με αυτήν. Και καλό θα ήταν να μην κοιμηθείς στη μεταξωτή μαξιλάρα σου εκείνο το βράδυ.