Αναζήτηση στο Goddess.gr

5 θαυμάσιοι τρόποι να καταπολεμήσεις το ξηρό δέρμα σήμερα

  • 3
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares

Το δέρμα σου συχνά σου δίνει σημάδια σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και δε θα πρέπει να τα αγνοείς. Το ξηρό μέτωπο και τα σκασμένα χείλη δεν είναι και κάτι το φοβερό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει και να τα υπομένεις. Για αυτό το λόγο επιστρατεύουμε κάποιες αποδεδειγμένες μεθόδους για την καταπολέμηση της ξηρότητας του δέρματος. Ετοιμάσου να γνωρίσεις το νέο, απαλό σου δέρμα και ξέχνα το ξηρό δέρμα σήμερα.

Αγόρασε έναν υγραντήρα

Είτε έχεις κεντρική θέρμανση είτε κάποιο θερμαντικό σώμα, οποιοδήποτε τεχνητό σύστημα θέρμανσης μπορεί να ξηράνει τον αέρα στο σπίτι σου. Και επειδή άνοιξη ακούμε μεν αλλά ακόμα δεν την βλέπουμε, ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε έναν υγραντήρα, ειδικά στο δωμάτιό σου, προκειμένου να παραμείνει το δέρμα σου σε καλή κατάσταση και φυσικά ενυδατωμένο, ενώ εσύ κοιμάσαι.

Χρησιμοποίησε κάποιο έλαιο προσώπου

Το δέρμα σου μπορεί να μην ανταποκρίνεται καλά σε βαριά ενυδατικά λάδια το καλοκαίρι, αλλά μπορεί να εκπλαγείς με αυτά που μπορεί να χρειάζεται τους πιο κρύους μήνες. Ακόμα και αν απλώς προσθέτεις μία με δύο σταγόνες στην συνηθισμένη ενυδατική σου κρέμα, μπορείς να επιτύχεις εκείνη την απαλότητα του καλοκαιριού που σου έλειπε. Εκτός αυτού, πολλά λάδια είναι ιδανικά όχι μόνο για το δέρμα αλλά και για τα μαλλιά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιείς την αλόη στα μαλλιά σου καθημερινά


Πιες λιγότερο καφέ

Όλες μας αγαπάμε μία κούπα δυνατού καφέ το πρωί, μπορεί και τρεις. Εκείνο, όμως, το συνεχόμενο αίσθημα δίψας και η συνεχής ανάγκη για τουαλέτα αποτελούν σημάδια αφυδάτωσης, πράγμα που εμποδίζει την ελαστικότητα του δέρματος. Προτίμησε μία κούπα πράσινο τσάι καλύτερα, τουλάχιστον για να αντικαταστήσεις τις άλλες δύο κούπες καφέ που θα έπινες.

Πιες περισσότερο νερό

Ή αντικατάστησε τον καφέ και το τσάι με μία κούπα παγωμένο νερό για να σε ξυπνήσει. Πρόκειται για έναν παγκοσμίως αποδεκτό κανόνα ότι για να έχεις ενυδατωμένο δέρμα θα πρέπει πρώτα να έχεις ένα ενυδατωμένο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πίνεις πολύ… μα πολύ νερό. Δώσε γεύση στο νερό σου με λίγες φέτες κομμένο αγγούρι για περισσότερο ενδιαφέρον.


Περιόρισε το χρόνο του μπάνιου

Αυτό μπορεί και να πονέσει λίγο περισσότερο, επειδή σίγουρα σου αρέσει να απολαμβάνεις ένα καυτό μπάνιο και όχι ένα γρήγορο ντους. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η θερμότητα από το νερό στερεί από το δέρμα σου τα πολύτιμα φυσικά του έλαια. Για να επανορθώσεις, προτίμησε να κάνεις ένα ζεστό(όχι καυτό) μπάνιο και περιόρισε το χρόνο που σαπουνίζεσαι. Αν θες να ενυδατώσεις ακόμα περισσότερο το δέρμα σου φρόντισε να βάζεις ενυδατική αμέσως μετά το ντους, όταν οι πόροι σου είναι ακόμα αρκετά ανοιχτοί.