Αναζήτηση στο Goddess.gr

4 συμβουλές για γυναίκες με φυσικά κατσαρά μαλλιά

 • 6
 •  
 •  
 •  
  6
  Shares

Υπάρχουν τέσσερις συμβουλές που όλες οι γυναίκες με φυσικά κατσαρά μαλλιά θα πρέπει να γνωρίζουν καλά.


Είτε θέλεις να τα ισιώσεις, είτε να τα κάνεις μπούκλες, θα πρέπει να κάνεις αυτά τα τέσσερα πράγματα αν θέλεις να έχεις υγιή και λαμπερά μαλλιά, σύμφωνα με την Maya Smith, hairstylist, ιδιοκτήτρια σαλονιού ομορφιάς.

 

https://www.instagram.com/p/Bn0Q18cCz3o/?hl=el&tagged=curls

 1. Να τα λούζεις απαλά

Αν τα μαλλιά σου φαίνονται υγιή, πλούσια και γερά, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και αρκετά δυνατά ώστε να αντέξουν την κακομεταχείριση. Φρόντισε να είσαι προσεκτική την ώρα του λουσίματος και να μην τα τραβάς με δύναμη.
 

 1. Κατάλαβε τη διαφορά ανάμεσα στη λιπαρότητα και την υγρασία

«Οι γυναίκες που έχουν κατσαρά μαλλιά, λόγω του σχήματος της τρίχας συνηθίζουν να έχουν αφυδατωμένα μαλλιά. Από την άλλη, όμως, το δέρμα στο κρανίο των κατσαρών μαλλιών μπορεί να γίνει πολύ λιπαρό», αναφέρει η Smith. Το να μπορέσεις να διαχειριστείς αυτά τα δύο αντίθετα αποτελεί και το κλειδί για ενυδατωμένα και όχι λιπαρά μαλλιά.

 

https://www.instagram.com/p/Bnww4G9HTe3/?hl=el&taken-by=curly_natural_hair

 1. Απόφυγε προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ

Τα προϊόντα στάιλινγκ που περιέχουν αλκοόλ συνηθίζουν να απορροφούν την υγρασία και να δίνουν στην τρίχα μία αίσθηση σκληρότητας. «Συνιστώ στις γυναίκες με κατσαρά μαλλιά να χρησιμοποιούν τζελ που διαλύονται στο νερό, ώστε να μην κολλάνε στο δέρμα, ή μους και αφρούς, για να δώσουν όγκο στα μαλλιά τους και να μην κάνουν ζημιά στις μπούκλες τους», εξηγεί η Smith.

 https://www.instagram.com/p/Bn0YtownX45/?hl=el&tagged=curls

 

 1. Στέγνωνε τα μαλλιά σου με φυσούνα

Η πρώτη επιλογή της Smith για το στέγνωμα των κατσαρών μαλλιών είναι το φυσικό στέγνωμα, αλλά, προσθέτει «Αν δεν έχεις τόσο χρόνο στη διάθεσή σου, τότε στέγνωσε τα μαλλιά σου με μία φυσούνα σε μία χαμηλή θερμοκρασία». Το κανονικό στόμιο από το πιστολάκι διακόπτει το φυσικό σχήμα της μπούκλας και επικεντρώνει τη φορά του θερμού αέρα σε μία μικρή περιοχή κάθε φορά, ενώ η φυσούνα στεγνώνει ομοιόμορφα τις μπούκλες για ένα πλούσιο, ενιαίο αποτέλεσμα». Αφού, λοιπόν, τοποθετήσεις ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα, η Smith συμβουλεύει να αναποδογυρίσεις το κεφάλι σου χρησιμοποιώντας τη φυσούνα αρχικά στις ρίζες, προχωρώντας προς τις άκρες στην συνέχεια, αφήνοντάς τες μισοστεγνωμένες.