Αναζήτηση στο Goddess.gr

Όταν τρίβεις τους καρπούς σου μπορεί να κάνεις το άρωμά σου να διαρκέσει λιγότερο!

  • 5
  •  
  •  
  •  
    5
    Shares

Το έχεις κάνει πολλές φορές: ψεκάζεις το αγαπημένο σου άρωμα στον καρπό του ενός χεριού και έπειτα τον τρίβεις με το άλλο χέρι. Αλλά, αυτή η φαινομενικά ακίνδυνη κίνηση μπορεί να κάνει κακό στη μυρωδιά του αρώματος.

Ο λόγος; Ενώ το να ψεκάζεις το άρωμα στους καρπούς είναι το σωστό(επειδή όταν το εφαρμόζεις σε σημεία που υπάρχουν οι χτύποι της καρδιάς ζεσταίνεται ώστε να αναδίδει άρωμα όλη την ημέρα), όταν τους τρίβεις μεταξύ τους μπορεί να «θολώσεις» τις «κορυφαίες νότες» του και να επιταχύνεις την εξάτμισή του.

Οι κορυφαίες νότες αποτελούν τα πιο ευαίσθητα μόρια του μείγματος και συνήθως τον λόγο που ερωτεύεσαι αμέσως κάποιο άρωμα, οπότε, αν τις εξαφανίσεις αμέσως είναι σαν να χάνεις και την ουσία του αρώματος, το οποίο συνήθως δεν είναι και φτηνό για να μην το εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο. Επίσης, όταν αναμειγνύεις με δύναμη το άρωμα με τα φυσικά σου έλαια μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που μυρίζει.

Διάβασε ακόμα: Τα 15 πιο διασκεδαστικά καλοκαιρινά σχέδια για τα νύχια

Η λύση: Ελαφρώς ακούμπησε ταμποναριστά τους καρπούς σου μεταξύ τους και έπειτα άφησε το άρωμα να στεγνώσει με τον αέρα. Αν θέλεις να το πας και ένα βήμα παρακάτω, μπορείς να εφαρμόσεις και κάποια άοσμη ενυδατική κρέμα στο δέρμα προτού το ψεκάσεις, ώστε να έχεις έντονο άρωμα όλη την ημέρα. Όσο καλύτερα ενυδατωμένο είναι το δέρμα σου τόσο περισσότερο θα παραμείνει σε αυτό το άρωμα.