Αναζήτηση στο Goddess.gr

Πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι, σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών σου;!

  • 7
  •  
  •  
  •  
    7
    Shares

Μέχρι τώρα θα έχεις ακούσει ότι το καθημερινό λούσιμο δεν κάνει καλό. Μάθε πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών σου.

Επειδή όταν λούζεσαι πολύ συχνά μπορεί να παρατηρείς ξηρότητα ενώ όταν δεν λούζεσαι τακτικά να παρατηρήσεις λιπαρότητα, δες κάθε πότε ταιριάζει στα δικά σου μαλλιά να τα πλένεις.

https://www.instagram.com/p/Bvec1JjDEpr/

Αν έχεις ίσια, λεπτά μαλλιά: Να λούζεσαι κάθε δεύτερη μέρα.

Στα λεπτά μαλλιά συνήθως οι λιπαρές ρίζες φαίνονται περισσότερο και μπορεί να μπαίνεις στον πειρασμό να λούζεσαι κάθε μέρα. Προσπάθησε, όμως, να πλένεις τα μαλλιά σου κάθε δεύτερη μέρα με ένα σαμπουάν για όγκο και να επενδύσεις σε ένα καλό ξηρό σαμπουάν για τη λιπαρότητα.

 

Αν έχεις χοντρή τρίχα: Να λούζεσαι μία φορά την εβδομάδα.

Τα πυκνά μαλλιά δεν χρειάζονται τόσο τακτικό λούσιμο, επειδή οι πυκνότεροι θύλακες της τρίχας στην πραγματικότητα κρύβουν ακόμα και διανέμουν τα έλαια καλύτερα από τα λεπτότερα μαλλιά. «Αν δεν έχεις πολύ λιπαρή τρίχα, μπορείς να λούζεσαι μόνο μία φορά την εβδομάδα», αναφέρει ο Miles Jeffries, κομμωτής που δουλεύει με την Mariah Carey. Και μην ανησυχείς για τους ρύπους, καθώς ένα σαμπουάν με έλαιο τεϊόδεντρου καθαρίζει βαθιά τις ρίζες σου.

https://www.instagram.com/p/Bvfz8Fenx3q/

Αν έχεις λιπαρά μαλλιά: Να λούζεσαι κάθε δεύτερη μέρα.

Και τώρα ένα περίεργο γεγονός: Όσο πιο συχνά λούζεσαι, τόσο πιο λιπαρό γίνεται το κεφάλι σου. Ο λόγος; Όταν το κρανίο σου αφυδατώνεται, προσπαθεί να επανέλθει αυξάνοντας την παραγωγή ελαίων για να καλύψει την χαμένη υγρασία. Για αυτό, όσο και αν το θέλεις, προσπάθησε να μην λούζεσαι περισσότερες από 4 φορές την εβδομάδα. Το ξηρό σαμπουάν θα πρέπει να γίνει ο καλύτερος φίλος σου, όχι μόνο γιατί θα σε βοηθήσει να κρύψεις τις λιπαρές σου ρίζες, αλλά γιατί μπορεί να σου προσφέρει και όγκο.

Αν έχεις κυματιστά μαλλιά ή χαλαρές μπούκλες: Να λούζεσαι κάθε δεύτερη μέρα.

Τα κατσαρά μαλλιά μπορεί να δείχνουν πεσμένα όταν χρησιμοποιείς βαριά σαμπουάν. Ωστόσο, οι μπούκλες χρειάζονται ενυδάτωση για να μην φριζάρουν και να είναι στιλάτες. Οπότε, να αγοράσεις ένα σαμπουάν που δεν περιέχει sulfates, για να φαίνονται τα μαλλιά σου πιο πλούσια και να έχουν έναν beach-y κυματισμό.