Αναζήτηση στο Goddess.gr

Γιατί μοιάζεις με τον άντρα σου; Η εξήγηση!

  • 7
  •  
  •  
  •  
    7
    Shares

Έχεις βαρεθεί να βγαίνεις με το σύντροφο σου και όλοι να σας περνούν για αδέλφια; Αν έχεις παρατηρήσει, αυτό δε συμβαίνει μόνο σε εσένα! Η αλήθεια είναι πως πολλά ζευγάρια μοιάζουν αρκετά, σαν δύο σταγόνες νερό με τον περίγυρο να θεωρεί πως σίγουρα υπάρχει δεσμός συγγένειας.

Οι εκφράσεις του προσώπου, οι κινήσεις, ακόμη και οι λέξεις που χρησιμοποιούν όταν μιλούν είναι πανομοιότυπες. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Είναι σύμπτωση, η μοίρα ή κάτι πιο βαθύ; Γιατί μοιάζεις με τον άντρα σου; Το Goddess.gr σου δίνει όλες τις απαντήσεις που αναζητάς.

Μοιάζεις με το σύντροφο σου; Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι άνθρωποι ζευγαρώνουμε εξ΄ αρχής με όσους μας μοιάζουν ή η ομοιότητα έρχεται στην πορεία και μετά την πάροδο του χρόνου; Οι απόψεις διίστανται, το ίδιο και οι επιστημονικές έρευνες που έρχονται να επιβεβαιώσουν και τις δύο θεωρίες.

Αν δεν ταιριάζαμε, δε θα συμπεθεριάζαμε!

Επιστημονικές έρευνες έχουν κατά καιρούς εξετάσει τους λόγους ομοιότητας των ζευγαριών. Στη μια πλευρά στέκονται αυτές που δείχνουν ναρκισσιστικά κίνητρα πίσω από αυτή την επιλογή. Η λογική είναι απλή και βασίζεται στο εξελικτικό μοντέλο. Η επιλογή συντρόφου γίνεται με μια υποσυνείδητη διεργασία και βάση του πόσα κοινά εμφανισιακά κι όχι μόνο σημεία έχει με τον εαυτό μας. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η ερωτική έλξη επηρεάζεται από ένστικτα που βασίζονται στο εξελικτικό μοντέλο. Με άλλα λόγια διαλέγουμε ταίρι που μας μοιάζει για να διαιωνίσουμε τη… φάτσα μας και τα γονίδιά μας! Κάπως ναρκισσιστικό ακούγεται αυτό, σωστά;

Η αγάπη φέρνει ομοιότητα

Στον αντίποδα βρίσκονται μελέτες που δείχνουν πως στην πραγματικότητα η ομοιότητα αυτή δεν υπάρχει εξ΄ αρχής αλλά δημιουργείται. Η συνήθεια και οι ώρες που περνάει μαζί ένα ζευγάρι έχουν ως αποτέλεσμα ο ένας να ρουφάει σαν σφουγγάρι κινήσεις κι εκφράσεις του άλλου. Κι αυτό φυσικά γίνεται εκατέρωθεν. Όπως μάλιστα ισχυρίζονται οι επιστήμονες, όσο μεγαλύτερη είναι η αγάπη και η ενσυναίσθηση μέσα σε μια σχέση, τόσο πιο πιθανό είναι τα άτομα να μοιάζουν!

Συμπέρασμα: Όποια θεωρία κι αν σου ταιριάζει, η ομοιότητα εν τέλει φαίνεται πως δεν είναι και τόσο εκνευριστική. Κάθε άλλο μάλλον. Δείχνει πως τρέφετε αγνά και βαθιά συναισθήματα ο ένας για τον άλλο. Κι αν πίσω από όλο αυτό υπάρχει και λίγος ναρκισσισμός, πού το κακό;